Loading...

Tiha snaga

Da li obraćate pažnju na lica,... da li su ljudi srećni, nasmijani, zamišljeni,... da li u prolazu čujete djelić teškog dijaloga - tužnog ili čujete zarazni smijeh i lijepo je i vama?

Ja - da; nekad sjedim u kafiću, sama - da - sama u PG kafiću, slušam muziku, pijem kafu i pišem.
Pišem o sebi o mom doživljaju tog dana ili nečeg iz prošlosti. Volim da sam okružena ljudima, da čujem smijeh, onda me obuzme osjećaj mira i najljepše rečenice mi padaju na pamet.
Volim da vodim dnevnike. Dnevnike kao dešavanja iz djetinjstva, iz studentskih dana, o simpatijama, ljubaavima, trudnoći...
Dok pišem osjećam tihu snagu - snagu postojanja...

Dok mislim na sina koji mi nedostaje, osjećam potrebu da mu napišem kako se osjećam;
Vuk još ne zna da čita, ima pet godina, ali možda ,nekad pročita ovaj tekst, možda ima smisla što vjerujem u moć riječi (da putuju kao i misli i energija...nekim kanalima nama nepoznatim, ali postojećim i još nevidljivim);
Tiha snaga mi blijedi, svakim danom, a znam da ne treba tako; treba da se radujem što si na raspustu, sa ocem. Volim vas obojicu, ali sam uspjela da zadžim tebe. Ti si moja snaga, radost. U tvojim očima vidim sebe bolju, ljepšu :) Tvoj osmijeh, šarmiraš već, ne mogu da odolim tvojim željama.
Šta sad kad si na raspustu - daleko. Kažu mi- dobronamjerno savjetuju, da se odmorim, skupim snage i sl. A ne znaju koliko me to boli, pa ti si- srećo, moj odmor, moj spas; Razvod je bio skoro; ti si svjedok teških dana, ali opet, nekad, ti si taj koji mi pravi osmjeh na lice i kažeš "mama, budi srećna". Želim da budem srećna, želim da mi kuća bude u haosu jer smo pretjerali u kuhinji sa eksperimentima - sa brašnom i ostalim "tajnim sastojcima". Želim da smršam trčeći, ali za tobom, dok voziš trotinet ili biciklo, a ja vičem "PAZI", "ČEKAJ ME".
Da potrošim novac na karte za film, pozorište, ringišpil, da plešemo dok simfonijski orkestar svira da ublaži toplo podgoričko ljeto.
Da te gledam kako se igraš sa Aleksom, Viktorom, Nikolom, Katarinom, Emmom...
Proći će. Znam, naša veza je posebna, kao i sve ljubavi majke i djeteta. 
Uživaj srećo, a ja moram pronalaziti sebe, zbog tebe i sebe. 
Ljubav je sve.
Vjerujem u ljubav, vjerujem u tebe. Još da naučim da vjerujem u sebe, ali na dobrom sam putu, mislim. Oprostila sam sebi, što sam najgora bila za sebe. Sad znam čarobne riječi -  HVALA, SAMO HVALA i za dobro i za, nažalost, loše... 
HVALA


 

Iva B, 17/06/2020, 09:14