Reklamni
baner

Reklamni
baner

Naša inicijativa

Trenutno nema događaja u organizaciji NU Kutak

Prošle inicijative

Kulturna subota na Cetinju

Culture Corner tim vas poziva na prvo druženje koje organizujemo 12. septembra, kao dio pilot projekta – Kulturna subota. Ideja projekta je da se tokom lijepih sunčanih subota koje su pred nama upoznajemo sa kulturom Crne Gore…jer kultura nas povezuje i pokazuje nam ko smo. Složićete se da putujući po inostranstvu shvatamo da i naša zemlja raspolaže kulturnim bogatstvom koje ne zaostaje za mjestima zbog kojih pređemo i po nekoliko hiljada kilometara.

● ● ●

  09:00, 12.09.2015

Kulturna subota u gradu pod Trebjesom

Culture Corner tim vas poziva na drugo druženje koje organizujemo 3. oktobra, kao dio pilot projekta – Kulturna subota. U septembru smo uživali u cetinjskoj opštini a ovog puta smo izabrali odlazak do grada pod Trebjesom.

● ● ●

  09:00, 03.10.2015

Kulturna subota u gradu maslina

Nakon dvije uspješno realizovane Kulturne subote u septembru i oktobru, Culture Corner tim vas poziva da 7. novembra zajedno posjetimo grad maslina – Bar.

● ● ●

  08:30, 07.11.2015

Humanitarni događaj Kutak želja

Nevladino udruženje Kutak, Culture Corner tim i Turistička organizacija Podgorica pozivaju sve ljude dobre volje da prisustvuju humanitarnom događaju - Kutak želja koji će se održati u petak, 20. novembra u periodu od 17 do 20h u Capital Plaza Centru u Podgorici. Kupite slatki zalogaj i pružite ljubav djeci iz JU 1. jun, Podgorica.

● ● ●

  17:00, 20.11.2015

Kulturna subota u gradu susreta Mediterana i Orijenta

Culture Corner tim vas poziva da zajedno proslavimo početak proljeća! U septembru 2015. godine smo se družili na Cetinju. Oktobar nas je zatekao u gradu pod Trebjesom, a novembar nam je podario divan sunčan dan u gradu maslina.

● ● ●

  09:00, 02.04.2016

Kulturna subota na putu do grada od skalina

U subotu, 4. juna od 9h počinje naša peta Kulturna subota. Pozivamo vas da se družimo na putu do grada od skalina. Ono po čemu je ova Kulturna subota posebna je da će sav preostali novac, nakon plaćanja troškova prevoza, biti uplaćen na račun Udruženja Fenix Crna Gora koji je otvoren sa posebnom namjenom za renoviranje dijela odjeljenja dječije pedijatrije i adaptaciju tog prostora za liječenje djece oboljele od raka. Podsjećamo vas da je potrebno da se obezbijedi 50.000 eura. Culture Corner tim i Nevladino udruženje Kutak su odlučili da broj mjesta ne bude ograničen, stoga vas molimo da se na vrijeme prijavite.

● ● ●

  09:00, 04.06.2016

Kulturna subota do najmlađeg grada na Balkanu

Drugari, pozivamo vas na šestu Kulturnu subotu, izlet Culture Corner tima, koju ćemo 2. jula od 8:30h realizovati ovog puta do Plužina, najmlađeg grada na Balkanu. Sav preostali novac, nakon plaćanja troškova prevoza, biće doniran Forumu mladih pisaca u cilju realizacije gostovanja Teatra poezije "Glasovi lavirinta" u drugim crnogorskim gradovima tokom ljeta.

● ● ●

  08:30, 02.07.2016

Kulturna subota do idilične uvale u sjenci Prokletija

Godinu dana je prošlo od kada smo organizovali prvu Kulturnu subotu, izlet pilot projekta tima Culture Corner portala i Nevladinog udruženja Kutak, kojim želimo da vam pružimo priliku da se upoznate sa kulturnom baštinom Crne Gore. Nakon šest uspješno organizovanih izleta, svake prve subote u mjesecu, raduje nas što danas možemo da vam se pohvalimo sa sjajnim uspomenama, divnim ljudima koje smo upoznali, njihovom fantastičnom energijom koja je urezala osmijehe od srca i svim onim prizorima ljepota Crne Gore koje su oči upile. Priznaćete, nekada zbog načina života koji svi, manje – više, vodimo a time i velikog broja obaveza, ne registrujemo upravo sve crnogorske ljepote u onolikoj mjeri koliko to one zaslužuju, ali i mi koji se na taj način povezujemo sa djelovima sebe kojima je odmor i više nego potreban. Ovog puta vas vodimo do idilične uvale u sjenci Prokletija – Plavskog jezera i Plava, smještenog na raskrsnici carskih drumova.

● ● ●

  08:30, 03.09.2016

Kulturna subota do Kučkih korita

Da li ste spremni za još jednu Kulturnu subotu? Mi, iz Culture Corner tima i Nevladinog udruženja Kutak, jesmo. Ovog puta smo odlučili da upoznamo okolinu Podgorice i uputimo se ka Kučkim koritima.

● ● ●

  09:00, 01.10.2016

Kulturna subota do "grada Ilirije"

Nakon osam uspješno organizovanih izleta, Culture Corner tim i Nevladino udruženje Kutak vas pozivaju na poslednju Kulturnu subotu u 2016. godini, 5. novembra, i to do našeg tzv. "grada Ilira" (Stari grad Budva). Raduje nas što već imamo zainteresovane koji su se prijavili za izlet i željno iščekuju program.

● ● ●

  09:00, 05.11.2016

Humanitarni događaj Kutak želja 2016

Nevladino udruženje Kutak, tim portala Culture Corner i Zavod za metrologiju Crne Gore vas pozivaju da uzmete učešće u drugom po redu humanitarnom događaju - Kutak želja koji će se održati u petak, 18. novembra u periodu od 17 do 20h u Delta Citiju u Podgorici.

● ● ●

  17:00, 18.11.2016

Kulturna subota do Njegoševe vječne kuće

Proljeće je stiglo i znamo da ste spremni za našu desetu Kulturnu subotu koju, 1. aprila, organizujemo do Njegoševog Mauzoleja.

● ● ●

  08:30, 01.04.2017

Kulturna subota do vjekovne spone između Mediterana i balkanskog zaleđa

Culture Corner tim i Nevladino udurženje "Kutak" prkose najavljenoj vremenskoj prognozi i organizuju još jedan izlet u subotu, 6. maja. U aprilu smo posjetili Njegoševu vječnu kuću, a za Đurđevdan, slavu Petrovića odlučili smo se da posjetimo Njeguše i starim putem uživamo u fantastičnim predjelima podlovćenkog kraja i prekrasnim pogledima na Bokokotorski zaliv, do Kotora.

● ● ●

  08:30, 06.05.2017

Kulturna subota do Gospe od Škrpjela

Vrijeme je za junsko druženje! Na inicijativu dosadašnjih polaznika izleta, Culture Corner tim i Nevladino udruženje "Kutak" odlučili su da dvanaestu Kulturnu subotu organizuju do Gospe od Škrpjela, ostrva koje je vještački nastalo nagomilavanjem kamenja na već postojećoj stijeni.

● ● ●

  08:30, 03.06.2017

Kulturna subota do nekadašnjeg Ivangrada

Jul nam donosi Kulturnu subotu po sjeveru Crne Gore. Pozivamo vas da u subotu, 1. jula, posjetimo Kolašin i Berane.

● ● ●

  08:30, 01.07.2017

Kulturna subota do Vukovih korijena

Dok se ljeto, makar kalendarski, polako približava kraju, Nevladino udruženje Kutak i Culture Corner tim su odlučili da vam, za dvogodišnjicu projekta "Kulturna subota", 2. septembra pripreme izlet do Vukovih korijena.

● ● ●

  08:30, 02.09.2017

Kulturna subota do spomenika naše pomorske tradicije - Jadrana

Ana se raduje obilasku Jadrana, školskog broda Mornarice Vojske Crne Gore. Jelenu ćemo, ovom najavom, obradovati informacijom da nas očekuje vodič na području rezervata prirode Tivatska solila. A mi? Mi smo i više nego zadovoljni što su nam ovom prilikom, da organizujemo još jednu drugačiju Kulturnu subotu, pomogli predstavnici Ministarstva odbrane, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Porto Montenegra.

● ● ●

  08:30, 07.10.2017

Kulturna subota do "skrivenog dragulja" Evrope

Novembar je jedan od onih mjeseci koji nam je, od kada sprovodimo projekat "Kulturna subota", oba puta poklonio divan sunčan dan. Tog 7. novembra 2015. godine smo posjetili grad maslina – Bar, dok smo 5. novembra 2016. godine obilazili "grad Ilirije" – Budvu. Ovog puta, naša prva subota u novembru, kao poslednji izlet u 2017. godini, je organizovana na način da više šetamo i iskoristimo ljepotu prirode i dana.

● ● ●

  08:30, 04.11.2017

Humanitarni događaj Kutak želja 2017

Treći po redu humanitarnih događaj, Kutak želja, u organizaciji Nevladinog udruženja Kutak, tima Culture Corner portala i Zavoda za metrologiju održaće se u ponedeljak, 20. novembra u periodu od 17h do 20h u Delta Citiju u Podgorici.

● ● ●

  17:00, 20.11.2017

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)