Reklamni
baner

Reklamni
baner

Promocija književnog opusa pjesnika Borisa Jovanovića Kastela u Beogradu

Promocija književnog opusa pjesnika Borisa Jovanovića Kastela u Beogradu

  20:00, 02.02.2018

  Srpsko književno društvo, Beograd

U petak, 2. februara u 20h, u svečanom salonu Srpskog književnog društva, biće održana promocija književnog opusa pjesnika Borisa Jovanovića Kastela.

Beogradski Institut Belko i Srpsko književno društvo organizuju promociju književnog opusa pjesnika Borisa Jovanovića Kastela koji, po mišljenu kritike, važi za najznačajnijeg autora mediteranske orijentacije i čije djelo pripada podjednako svim narodima i kulturama Sredozemlja. O poeziji, esejima, sudbini Mediterana i internacionalnoj recepciji njegove književnosti koju čini preko dvadeset knjiga poezije, eseja i prevoda, sa pjesnikom će razgovarati književnica Dragica Užareva. U ime organizatora prisutne će pozdraviti Slađana Bulajić Jokić, direktorica Instituta i Živko Nikolić, književnik i urednik tribine.

U muzičkom dijelu publici će se predstaviti Nikola Mijajlović, član Simfonijskog orkestra RTS-a ,a izvode iz Kastelove poezije čitaće akademski glumac Aleksandar Kecman.

Svoje prisustvo ovoj večeri potvrdili su poslenici Ambasade Republike Crne Gore u Srbiji, predstavnici Gradskog sekretarijata za kulturu kao i brojni prijatelji poezije.

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)