Reklamni
baner

Reklamni
baner

Dani Grčke na Prazniku mimoze

Dani Grčke na Prazniku mimoze

  20:00, 26.04.2018

U utorak i srijedu, 13. i 14. februara u Herceg Novom, u organizacijiu Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novi i JUK Herceg fest, održaće se program Dani Grčke.

Dani Grčke, je program koji nastavlja prošle godine uvedenu praksu da se na Prazniku mimoze predstavi dio kulture neke od zemalja koje su povezane sa Herceg Novim i Crnom Gorom.

„Ambasada Grčke rado učestvuje u svim manifestacijama koje imaju za cilj promociju grčkog jezika i kulture i sa velikim zadovoljstvom se odazvala pozivu za dvodnevno učešče u Prazniku Mimoze u Herceg Novom i prilici da promoviše grčku kulturu“, kazao je Theodoros Michalopoulos savjetnik u Ambasadi Grčke.

Za prvo veče u okviru Dana Grčke, 13. februara u 20 časova, u prostoru Gradske kafane, planirano je veče grčke gastronomije i muzike.

„Zahvaljujemo se hotelskoj grupi MAESTRAL RESORT & CASINO, u grčkom vlasništvu, koja će specijalitete grčke kuhinje pripremiti i posjetiocima ponuditi besplatno“, objasnio je Michalopoulos.

Gosti će biti animirani zvucima buzukija i imaće mogućnost da zaplešu planetarno popularnu grčku igru – sirtaki. U ovom programu će, po pozivu Herceg festa, učestvovati Miljan Obradović i plesači KSC Diano.

Narednog dana u Maloj sali Dvorane Park u 20 časova će biti prikazan film režisera Grigorisa Karantinakisa, „Haritonov hor" koji je pobijedio na svjetski poznatim filmskim festivalima u Solunu i Aleksandriji i bio kandidat za Oskara 2005. godine. Grčki gradić, horsko takmičenje i ljubav – radnja se kreće u okvirima “mediteranske egzotike”. Prelijepi pejzaži Krfa, nježna ljubavna priča u sjenci diktature i neodoljiva muzika samo su neki od aduta ovog filma.

Film „Haritonov hor“ prenosi atmosferu Grčke s kraja šezdesetih godina i specifičnost ondašnjih političkih i društvenih prilika“, kazao je Michalopoulos dodajući da će u okviru manifestacije biti izložene i fotografije sa karnevala u Patri, jednom od tri najveća svjetska karnevala, koji je počeo 17. februara i još traje uporedo sa ovim događajem na Prazniku mimoze .

Na projekciju filma „Haritonov hor“ ulaz je besplatan.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)