Reklamni
baner

Reklamni
baner

Predstava

Predstava "Ženidba" u Nikšiću

  20:00, 13.02.2018

U utorak, 13. februara u 20h, na sceni Nikšićkog pozorišta, biće izvedena predstava "Ženidba", koju je po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja režirao Egon Savin.

Predstava je nastala u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“.Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018..

U predstavi igraju: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Goran Vujović, Gojko Burzanović, Olivera Vuković, Radmila Čolić i Stevan Radusinović.

Scenografiju je uradila Vesna Popović, jezičku adaptaciju i dramaturgiju Stela Mišković, kostimografiju Jelena Stokuća, asistentkinja režije je bila Radmila Čolić, lektorka Dubravka Drakić, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

„Predznak savremenog svijeta 21. vijeka su slobode. Sloboda izbora, slobode govora, slobode odlučivanja, slobode misli, slobode djelovanja, slobode u užem smislu, slobode u širem smislu… Slobode kao množina, na uštrb, nekad nužno potrebne, Slobode, kao jednine. Sve te slobode predstavljaju kvazipobjedu u borbi protiv konvencija i stereotipa kojima se čovjek želi ograničiti.

Ova predstava progovara o toj borbi, o gušenju pojedinca u normama i okovima društva, o sputavanju vlastite prirode i pokušaju šablonskog života, licemjerju kao nužnosti takvih odluka, odnosno, oslobađanju od tih stega i cijeni koja se usput plaća. Cijeni Slobode.“

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)