Reklamni
baner

Reklamni
baner

Dokumentarna izložba

Dokumentarna izložba "Kulturni pejzaž budvanskog priobalja" u Tivtu

  19:00, 26.04.2018

U subotu, 3. februara u 19h, u Muzeju i galeriji Tivta, biće otvorena dokumentarna izložba "Kulturni pejzaž budvanskog priobalja".

U pitanju je izložba koju su koncipirali arhitekta Slobodan- Bobo Mitrović iz Budve i arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin iz Petrovca. Izložbu čine veliki izložbeni panoi sa reprodukcijama dokumentarnih savremenih i starih fotografija, pisane, tehničke i crtane građe (vlasništvo uglavnom privatnih lica, institucija i organizacija). Na panoima su prikazani lokaliteti šireg budvanskog kulturnog pejzaža.

Podsjećamo da je izložba bila dio projekta „ Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, koji je JU Muzej i galerije Budva u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore organizovala u okviru „ Dana evropske baštine“ koji su krajem septembra prošle godine po prvi put održani u Budvi, a čiija je centralna tema bila – kulturna i prirodna baština.

Ova izložba će biti prikazana u galerijama i muzejima širom Crne Gore, a njeno predstavljanje će krenuti iz Muzeja i galerije Tivat. U okviru otvaranja pomenute izložbe biće upriličeno i predavnje o preojektu o kome će govoriti arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin.

Izložbu će sa početkom, Katarina Nikolić arhitektica-konzervatorka iz Tivta, dok će posjetioci imati priliku da vide ovu postavku do 15. februara 2017. godine.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)