Reklamni
baner

Reklamni
baner

Zimski kotorski festival

Zimski kotorski festival

  23:50, 19.03.2018

Od petka 2. februara do nedelje, 11. februara, biće održane Kotorske zimske karnevalske fešte.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, partner NVO „Fešta“, a pokrovitelj Opština Kotor. Svečano otvaranje je na glavnom gradskom trgu, u petak 2. februara od 19h, uz mažoretke, kotorsku Gradsku muziku i kapa karnevala. Nakon podizanja karnevalske zastave slijedi koncert Ansambla TOĆ i NENA BELANA & FIUMENS. S obzirom na Tradicionalni zimski karneval ove godine slavi 500 godina postojanja, veče posvećeno jubleju biće u kinu „Boka“ u ponedeljak, 5. februara od 20h, filmskom retrospektivom i podsjećanjem na nekadašnje fešte u Kotoru. Učestvuju: Jovica Martinović, Vlasta Mandić, Aleksandar Dender, Bisernice Boke. Ove godine planirana su dva abruma – u Tivtu i Budvi (6. i 8. februara), uz kapa, Gradsku muziku, mažoretke i maske .Dječiji maskenbal na programu je 9. februara od 15h u PC „Vukšić,“ a od 19h mažoretke „Fešta“ održaće XXII samostalni koncert, pod nazivom SVI SMO MI FEŠTA“, u Velikoj sali Kulturnog centra. Veliki maskenbal biće u subotu 10. februrara u Poslovnom centru „Vukšić“ sa početkom u 21h. Goste će zabavljati THE GRUPA i TRI KVARTA.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2018 održaće se u nedjelju 11. februara sa početkom u 15h. Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela „Fjord“ do Kamelije, preko Tabačine i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15h do 17:30h. Suđenje karnevala biće na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu. Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija“ do zgrade Elektrodistribucije, najkasnije do subote 10. februara do 19h,.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)