Reklamni
baner

Reklamni
baner

Predstava

Predstava "Jesenja sonata" u Kotoru

  20:00, 16.11.2017

U četvrtak, 16. novembra u 20h, u Velikoj sali Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor, biće izvedena predstava "Jesenja sonata", rađena po scenariju jednog od najznačajnih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. vijeka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta – Ingmara Bergmana, u koprodukciji Grad tetara Budva i Ateljea 212.

Režiju, scenografiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković, prevod uradila Dobrila Stojnić, kostimograf Maria Marković.

Glavne uloge tumače Tanja Bošković, Branka Šelić, Jelena Petrović, Mladen Andrejević.

Predstava "Jesenja sonata" nastala je 1978., a govori o svjetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom. Poslije sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je posjeti i provede sa njom neko vrijeme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu ćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira. Napetost između majke i ćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana sa Helenom nego s njom. U toku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi. Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u porodičnom krugu do sada nije govorilo. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u porodičnom okruženju, pretvoriće se u niz razgovora preko kojih će majka i ćerka pokušati da razriješe godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osjećaj nedostatka ljubavi i razumjevanja.

Prodaja ulaznica po cijeni od 6 eura biće na blagajni Kulturnog centra 15. i 16. novembra od 10h do 12h i od 18h do 20h.

ĐACI, STUDENTI I PENZIONERI IMAJU POPUST OD 50% NA CIJENU ULAZNICE.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)