Reklamni
baner

Reklamni
baner

Film

Film "Matilda" u Podgorici

  19:10, 19.03.2018

U bioskopu Cineplexx, Delta City u Podgorici, održavaju se projekcije filma "Matilda".

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje mijenjaju svijet. Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i posljednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umjetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvijek je ispravan, ali smije li se njime voditi i vladar imperije na koljenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, posljednjim danima najveće moderne svjetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Od romana “Doktor Živago” pisca Borisa Pasternaka, nijedno umetničko djelo nije na takav način uzburkalo i podijelilo rusku, ali i svjetsku javnost, poput filma Alekseja Učitelja “Matilda”. Mada se premijera dugoočekivanog spektakla u koji je uloženo više od 25 miliona evra, i koji je potencijalni ruski kandidat za nagradu Američke filmske akademije Oskara, očekuje tek početkom novembra, medijske najave ovog bez sumnje najambicioznijeg ruskog filmskog projekta u posljednjih nekoliko decenija, publiku već mjesecima drže u stanju neizvjesnosti. Od Njujork tajmsa preko Bi-Bi-Sija do srpskih medija. Nalik ruskom “Titaniku”, melodrami o strastvenoj, ali nesrećnoj ljubavi posljednjeg ruskog imperatora Nikolaja Drugog i prve dame moskovskog baleta Matilde Kšesinske, čiji su koraci utrli put ka osnivanju Boljšoj teatra, predviđa se epski uspijeh na bioskopskim blagajnama širom svijeta, a kontroverze koje je prate samo joj idu u prilog.

Vrhunska internacionalna glumačka postava, proslavljeni ruski režiser, prijelepi kadrovi raskošne carevine pred krahom, dvorske intrige, ljubav razapeta na stubu srama, balet i biljeg “zabranjenog filma” - sve su to neizostavni sastojci neophodni za najveće filmske nagrade. “Matilda” je hrabar poduhvat odvažnog režisera koji se prihvatio projekta sa velikom odgovornošću. Svjestan zagarantovanog međunarodnog uspijeha, ali i nemilosrdne osude domaćih poklonika tekovina ruske carske prošlosti. U osnovi djela je jedna od najvećih ljubavnih priča ruskog dvora, koje je u svakom pogledu doraslo najvećim holivudskim blokabsterima. Ruski “Titanik” dolazi. Ime mu je “Matilda”

Originalni naslov: Матильда

Početak prikazivanja filma: 02.11.2017

Dužina trajanja filma: 108 min

Država/Godina: RUS/2017

Žanr: drama

Glumci: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram

Režiser: Aleksey Uchitel

Distributer: Dexin film doo

Projekcije:

Četvrtak, 16. novembra: Sala 1: 19:15h

Petak, 17. novembra: Sala 4: 18:15h

Subota, 18. novembra: Sala 1: 19:15h

Nedelja, 19. novembra: Sala 1: 19:15h

Ponedeljak, 20. novembra: Sala 19:15h

Utorak, 21. novembra: Sala 1: 19:15h

Srijeda, 22. novembra: Sala 1: 19:15h

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)