Reklamni
baner

Reklamni
baner

Izložba slika akademskog umjetnika Jakše Ćalasana u Baru

Izložba slika akademskog umjetnika Jakše Ćalasana u Baru

  19:00, 19.03.2018

U četvrtak, 16. novembra u 19h u Dvorcu kralja Nikole u Baru, biće otvorena izložba slika akademskog umjetnika Jakše Ćalasana, koji je već dobro poznat stručnoj javnosti vizuelnim, „intimnim zabilješkama o duhovnim borbama, rastu, nadi, tjeskobi, preživljavanju, dokolici, ravnodušnosti, egzibicionizmu, skromnosti i o svim onim titrajima ljudskog duha i duše što se manifestuju u krajnje običnim svakodnevnim prizorima“. Ulaz je besplatan.

Postavka njegovih radova moći će da se obiđe u Dvorcu u narednih mjesec dana. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović.

Jakša Ćalasan (1979) je završio Akademiju likovnih umetnosti  u Novom Sadu,  u klasi profesora Slobodana Kneževića Abija, na odsjeku za grafiku. Do sada je imao veliki broj samostalnih izložbi širom Crne Gore, Srbije, ali i u Italiji. Neke od važnijih grupnih izložbi na kojima je učestvovao su: Novembarski salon vizuelnih umjetnosti (Cetinje, 2012. i 2014), International Colony (Varese, Italija, 2011), Barski likovni umjetnici (Nirnberg, Njemačka, 2008), Perspektive V u Remontu (Beograd, Srbija, 2007), Oktobarski salon (KC „Kovin“, Srbija, 2006), Majska izložba grafike Beogradskog kruga (2006), Izložba XIII Bijenala studentske grafike SCG (Beograd, Srbija, 2006), Art klinika (Novi Sad, Srbija, 2006) i dr. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, kao što su: Nagrada za grafiku na XIII Bijenalu studentske grafike SCG u Beogradu, Nagrade za grafiku i crtež Art Klinike „Perspektive“. Živi i radi u Baru.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)