Reklamni
baner

Reklamni
baner

Izložba slikara Nedeljka Simanića u Porto Montenegru

Izložba slikara Nedeljka Simanića u Porto Montenegru

  23:50, 19.03.2018

Do srijede 15. novembra, u korporativnog zgradi Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske) postavljena je, izložba "More i gradovi", slikara Nedeljka Simanića.

Selekcija slika inspirisana je pejzažima Boke Kotorske - motivi Simanićevih slika su dobro poznati predjeli, u novom, freškom svjetlu. A umjetnik nam, možda i nesvjesno, odabirom motiva i načinom njihovog predstavljanja ukazuje koji su to ključni elementi tih predjela kojima smo okruženi: barke ispred grada, trgovi otvoreni za poglede, zelene pozadine brda iza ostrva, ističe arhitektica konzervatora u Kotoru Aleksandra Kapetanović.

Simanić, sarajevski slikar nastanjen u Boki Kotorskoj, sklonost prema crtanju otkrio je vrlo rano, crtajući na izazovnoj bijeloj poledjini porodičnih fotografija i svježe okrečenih fasada komšijskih kuća.

Završio je sarajevsku Umjetničku školu. Slikanje je za njega prirodna potreba, način komunikacije sa drugima, oblik divljenja prema svijetu. Slika na razne načine, ali najviše u impresionističkom duhu, nastojeći da što brže zabilježi svoj utisak. Voli boju, svjetlost, trag slikarske četke na platnu.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)