Reklamni
baner

Reklamni
baner

Ne propustite u Londonu u narednom periodu

Ne propustite u Londonu u narednom periodu

  20:00, 19.03.2018

Istraživali smo kulturna dešavanja koja ne biste trebali propustiti ukoliko planirate da posjetite London u narednom periodu.

U septembru je u Victoria and Alber Museum otvorena izložba "You say you want a revolution? Records and Rebels 1966 - 1970" koja pokazuje značaj i uticaj kasnih 60tih u definisanju jedne ere kroz najvažnije muzičke nastupe XX vijeka, film, modu, dizajn i performanse. Izložbu, koja istražuje način na koji završene i nedovršene revolucije jedne epohe mijenjaju naš način života i pogled na budućnost, možete pogledati do 26. februara 2017. godine.

Početkom novembra u Tate Modern je otvorena izložba kolekcije modernističke fotografije ser Eltona Johna - "The Radical Eye: Modernist photography from Sir Elton John Collection". U pitanju je jedna od najvećih svjetskih privatnih umjetničkih kolekcija fotografije modernističkog perioda od 1920. do 1950. Ser Elton John je 25 godina sakupljao kolekciju od 150 rijetkih grafika više od 70 umjetnika, kao i portrete genijalnih slikara poput Pabla Picassa, Henrija Matissea i drugih. Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 7. maja 2017. godine.

Ono što nas, kada je u pitanju London i Serpentine Sackler Gallery, očekuje u decembru, je otvaranje izložbe slika i rijetko viđenih crteža jednog od najvećih vizionara u arhitekturi - Zahae Hadida. Izložba će biti otvorena do 12. februara.

Nema komentara za ovaj događaj

Vrijedi pogledati

Rezultat projekta Kultura Crne Gore na klik (Glavni Grad Podgorica) i Klik za kulturu (Telenor Fondacija)