Loading...

„Ibzen mašina“ dvije večeri na Velikoj sceni

Crnogorsko narodno pozorište

Predstava „Ibzen mašina“ biće izvedena u utorak i srijedu (22. i 23. oktobra) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskog pisca Henrika Ibzena: „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj”. Predstava je premijerno izvedena u aprilu i naišla je na odlične reakcije publike.

Uloge tumače: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Luka Stanković, Radmila Škuletić, Lazar Đurđević, Jovan Dabović i Ana Vučković.

Drame, po kojima je predstava rađena, prevela je Anka Katušić-Balen. Za scenografiju i dizajn plakata bio je zaslužan Vanja Magić, za kostime Lina Leković, dok su koreografija i scenski pokret djelo Sonje Vukićević. Dizajnom svjetla bavili su se Ana Vukotić i Vanja Magić. Rediteljka Vukotić potpisala je i izbor muzike. Njena asistentkinja bila je Nataša Milićević, dok su asistentkinje kostimografa i scenografa Mia Đurović i Jelena Ivančević. Izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

Foto: Duško Miljanić

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}