Loading...

XIII Međunarodna likovna kolonija u organizaciji JU Centar za kulturu Berane

Centar za kulturu Berane

XIII Međunarodna likovna kolonija u organizaciji JU Centar za kulturu Berane, biće održana u periodu od 23. do 29.  jula 2024. godine u Etno selu „Oka i po“ u Kaludri.

Akademski slikari  iz Španije, Turske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, stvaraće nova umjetnička djela , inspirisani  predivnim prirodnim ambijentom sela Kaludra. Na ovoj manifestaciji koja njeguje umjetnost i multikulturalnost nastaće nova umjetnička djela,  koja će uvećati umjetničku zbirku slika i skulptura Centra za kulturu.

Izložba slika koje su nastale na prošlogodišnjoj XII Međunarodnoj likovnoj koloniji, biće otvorena u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića 24. 07. 2024. godine u 20 časova u organizaciji Centra za kulturu, a prisustvovaće i ovogodišnji učesnici kolonije.

Kolonija i izložba  se odvijaju u okviru manifestacije „Beransko kulturno ljeto 2024.“ pod pokroviteljstvom Opštine Berane,  ali i  Ministarstva kulture i medija Crne Gore, koje sufinansira ovaj program putem konkursa „Razvoj kulture na sjeveru Crne Gore“.

Izvor: Centar za kulturu Berane

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}