Loading...

“Ćelava pjevačica” na 29. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci

Hrvatski kulturni dom na Šušaku

Na 29. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, posljednji komad reditelja Jagoša Markovića, predstava „Ćelava pjevačica”, biće izvedena na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku 08. maja u 19.30h. Na ovom festivalu “Ćelava pjevačica” će se naći u takmičarskoj selekciji zajedno sa još osam pozorišnih predstava.

Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog vijeka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat.

On je odlučio da njenu radnju iz Londona, preseli u Boku Kotorsku u stan jedne gospodske kotorske familije, te da britansku uštogljenost originalnih aktera ove drame pretvori u mediteransku lepršavost, ali i fjaku tako karakterističnu za žitelje našeg zaliva. Ključnu ulogu u tome imao je prevod Joneskove drame na bokeški dijalekt i njeno prilagođavanje lokalnim prilikama, smjeli zahvat koji potpisuje Neven Staničić.

U predstavi igraju - Olga Odanović i Branko Vidaković kao bračni par Borio, Momčilo Otašević kao gospodin Lazari i Dubravka Drakić kao njegova koketna supruga, Branimir Popović kao u prostoru, vremenu i emocijama poluizgubljeni Kapo pompijeri i Sandra Bugarski kao služavka Meri od Merica.

“Ćelava pjevačica” je na dosadašnja četiri festivalska učešća osvojila jedanaest nagrada, a brojna gostovanja i festivalska učešća tek slijede.

Izvor: Centar za kulturu Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}