Loading...

Maj u KIC-u “Budo Tomović” - VIII Literitorija, filmske revije, Tamara Jokić Quartet ...

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović"

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”, pa sa zadovoljstvom najavljuju pegršt filmskih, pozorišnih, književnih, ali koncertnih večeri koje će prirediti.

Maj u KIC-u počeće sa osmim regionalnim književnim festivalom “LiTeritorija” koji će biti održan od 7. do 9. maja. Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom „Gdje je priča?“ biće posvećena kratkoj priči, mjestu koje ona ima među ostalim književnim žanrovima kao i njenoj afirmaciji. Okupiće sedam autora kratke priče, pisce i spisateljice iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Dio književnog repertoara biće i “Spoken Word koncert Roberta Prosera i Lana Štrikera“ koji ćemo u saradnji sa Ambasadom Austrije u Crnoj Gori organizovati 16. maja.

Ovog mjeseca, filmski program KIC-a biće u znaku revije “Montaža - filmska slagalica” u okviru koje će od 13. do 15. maja biti prikazani filmovi nagrađeni Oskarom za filmsku montažu. Revija će obuhvatiti tri poznata kinematografska ostvarenja i to “Mjesto pod suncem” (1951), “Svjedok” (1985) i “Fatalna nesreća” (2004).

U KIC-u će u organizaciji Nevladinog udruženja Art 365 9. i 10. maja biti priređen i prvi Filmski festival “Misli o drugima” (MOD FEST).

Institut Konfucije na UCG u saradnji sa OuzhouShibao 欧洲时报 organizovaće od 16. do 20. maja Dane kineskog filma.

Kamerni ansambl UNION podgoričkoj publici predstaviće se 24. maja u okviru KIC-ovog ciklusa “Kamerna muzika”, a poznata pjevačica i kantautorka Tamara Jokić 30. maja izvešće mediteranske i balkanske pjesme koje vješto obrađuje i interpretira na različitim jezicima.

Godišnji koncert Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” biće upriličen 27. maja.

Predstava “Ispovijesti” čiju adaptaciju u režiju potpisuje glumac Slavko Kalezić biće izvedena 17. maja, a sa novom predstavom pod nazivom “Probali smo, gledajte” 29. maja predstaviće se i Dodestova radionica glume.

Dramaturškinja Dragana Tripković 28. maja biće gošća tribine “Podgoričke priče” koja je do sada ugostila brojne istaknute pojedince iz svih oblasti djelovanja.

Kreativno vizuelno stvaralaštvo afirmisaćemo i tokom maja, pa će 17. maja biti otvorena izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja „Treće doba“, a 27. maja i izložba dokumenata i fotografija Državnog arhiva Crne Gore naslovljena “Žena…nosilac društvenog razvoja u socijalizmu”.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}