Loading...

Predstava “Klara” na sceni Nikšićkog pozorišta

Nikšićko pozorište

Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano” u produkciji Scene „Maska” iz Šapca biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u utorak, 30. aprila sa početkom u 20 h.

U predstavi igraju: Aneta Tomašević (Klara), Ivan Tomašević (Daneš) i Aleksandra Ristić (Katuša).Tekst su pripremili Aneta i Ivan Tomašević, koji potpisuje i režiju ove predstave.

Predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano” se sa uspjehom igra preko 20 godina. Na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, za ulogu Daneša, Ivan Tomašević je dobio „Zoranov brk“, a na internacionalnom festivalu „Trema fest“ predstava je dobila tri nagrade: Bronzanu plaketu za predstavu, nagradu publike, a Aneta Tomašević je dobila zlatnu masku za glavnu žensku ulogu.          Scena „Maska“ i predstava „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“ su izazvali veliku  pažnju u pozorišnom životu Srbije, a predstava je po pozivima iz inostranstva gostovala u  Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Sloveniji, Rusiji...

„Pred nama izranjaju glumci – obični ljudi od krvi i mesa mnoštvom mana, sumnji, strahova, želja...Bračnih nesuglasica, životnih zabluda, prekrasnih saznanja... Čitav preobražaj prati trauma i katarza glavnih junaka. Glumci stvaraju dirljivu komunikaciju i empatiju publike koja (neočekivano) postaje dio performansa. Svo vrijeme traje ta čudna intimnost i bliskost gledaoca i junaka predstave“.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 7€.

Izvor: Nikšićko pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}