Loading...

Mikro Samit od Art do Ž: Kulturni identitet i ekološka održivost

Porto MOntenegro

Ovogodišnji učesnik Inovacione i eko zone je projekat "Mentalna ekologija: Mikro samit od Art do Ž" od eminentne crnogorske vizuelne umjetnice Milene Živković, koji savršeno rezonuje sa temom Samita i predstavlja suštinski most između ekološke održivosti i kulturnog identiteta.

Ovaj projekat ne naglašava samo važnost pojedinačnih doprinosa i svijesti o ekološkim problemima, već ističe i osnovnu ulogu kulture i umjetnosti u oblikovanju održivog društva. Milena Živković stvara "socijalnu skulpturu" koja aktivira zajednicu i promoviše razvoj kreativnih kapaciteta svakog pojedinca, usmjeravajući ih prema zaštiti životne sredine. Njen pristup, koji kombinuje ekološke, umjetničke i kulturne elemente, predstavlja inovativan način razmišljanja i djelovanja koji je važan za cijelu zajednicu i budućnost našeg društva. Uključivanjem ovog projekta, Samit dobija jedinstvenu dimenziju koja spaja umjetnost, kulturu i ekologiju, ističući važnost multidisciplinarnog pristupa u rješavanju ekoloških izazova.

Ovaj inovativni umjetnički pristup nudi jedinstvenu perspektivu na ekološke izazove i pruža novi okvir za razumijevanje i interakciju sa okolinom. Mikro samit od Art do Ž će se održati u srijedu, 24. aprila 2024. godine, u 20 časova u Sinhru. Prvih dvadeset učesnika Samita koji stignu na mjesto događaja prisustvovaće Agape trpezi i projekciji kratkih filmova. Projekciji filmova mogu prisustvovati i ostali zainteresovani.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera obezbjeđuje finansiranje za realizaciju projekta "Mentalna ekologija: Mikro samit od Art do" na ESG Adria Samitu 2024.

Vidimo se u Sinhru!

Više informacija: Mentalna ekologija | Facebook

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}