Loading...

Plusminus postavlja standard održivog stila na ESG Adria Samitu 2024

Porto Montenegro

Plusminus, eko modni brrend iz Bosne i Hercegovine, prepoznat je po svom inovativnom pristupu modi, posebno kroz korišćenje tradicionalnih tehnika linoreza i bakropisa koji se primjenjuju ručno. Ova metoda ne samo da čini svaki komad jedinstvenim umjetničkim djelom, već je u skladu sa ekološkom posvećenošću brenda kroz korišćenje ekološki prihvatljivih boja i smanjenje otpada.

Reciklirana kolekcija brenda demonstrira njegovu sposobnost da spoji visoku modu sa etičkim praksama, stvarajući posebne komade koji se ističu svojim jedinstvenim, ručno rađenim izgledom i doprinosom nultog otpada.

Predstavljajući pažljivo odabranu selekciju svestranih odjevnih predmeta i dodataka na ESG Adria Samitu 2024, Plusminus ima za cilj da istakne svoj inovativni, održivi pristup modi, odražavajući svoju posvećenost osnaživanju žena i promovisanju ekološke odgovornosti.

Kompaniju je osnovala dizajnerka Ena Dujmović u saradnji sa umjetnicima iz oblasti grafike, na osnovu fuzije modernog dizajna i tradicionalne grafike. Svaki komad je ručno štampan tehnikama intaglio ili reljefne štampe, sa ploča koje su napravili umjetnici.

Više informacija: https://plusminusfashion.com/

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}