Loading...

Tiki Mosaic na ESG Adria Samitu - Održivost kroz umjetnost mozaika

Porto Montenegro

Tiki LLC kompanija, osnovana 2015. godine na Kosovu sa samo 9 zaposlenih, danas broji 50 ljudi i još uvijek raste!

Specijalizovani su za dvije različite proizvodne linije — kristalne i reciklirane mozaik pločice — nudeći raznovrsne opcije svojim kupcima.

Linija kristalnih pločica se može pohvaliti sa 10 izuzetnih kolekcija, svaka nazvana po dragom kamenu, dok linija recikliranih mozaika predstavlja ekološku alternativu, izrađenu potpuno od 100% recikliranog stakla.

Proizvodnja ovih recikliranih pločica uključuje precizan proces gdje se otpadno staklo topi u kontejnerima na temperaturama iznad 900 stepeni Celzijusa. Nakon toga, rastopljeno staklo se formira u željeni oblik, ručno se dotjeruje i obrađuje do finalnog izgleda. Svaka pločica ima svoj jedinstveni, ručno izrađeni šarm.

Ove mozaik pločice nisu samo privlačne, već pružaju i praktične prednosti. Otporne su na hemikalije i mrlje, što ih čini pogodnim za različite aplikacije, uključujući mokre prostorije. Bilo da se koriste za podove, zidove, kuhinjske ploče ili stolove, unutra ili napolju, ove pločice redefinišu versatilnost i održivost u dizajnu.

Posjetite Tiki Mosaic u Inovacionoj i eko zoni ESG Adria Samita, 24. i 25. aprila od 8:30 do 16 časova, i doživite kako inovativna upotreba recikliranih materijala može unaprijediti i uljepšati svakodnevni život, unapređujući istovremeno održive prakse i ekološku svijest.

Više informacija: https://www.tiki-ks.com/Mosaic.html

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}