Loading...

Pergament Studio - Od starog papira do novog sa sjemenom brzorastućih biljaka

Porto Montenegro

U okviru Inovacione i eko zone ESG Adria Samita 2024, predstaviće se i Pergament Studio posvećen stvaranju recikliranog, ručno rađenog papira sa višestrukim namjenama, koristeći stare metode i tehnike ekoloških principa.

Njihov papir, pročišćen od prethodne upotrebe i obojen prirodnim bojama i začinima, sadrži sjemenke brzorastućih biljaka kao što su bosiljak i lavanda, kao i peršun i cvjetne biljke koje prirodno odbijaju komarce.

To predstavlja Pergamentov mali, ali značajan doprinos ekologiji, dajući papiru novu vrijednost kao i praktičnu i umjetničku dimenziju. Proizvodi poput papira za kaligrafiju, mini čestitki, postera i bukmarkera sa sjemenkama nisu samo atraktivni i jedinstveni, već su i praktični, doprinoseći smanjenju ukupnog otpada. Studio koristi otpad od štampe i kancelarijski papir kao resurse, transformišući ih u nove, kreativne proizvode uz podršku poslovnih subjekata koji doniraju neupotrebljive resurse. Na ESG Adria Samitu 2024, Pergament će 24. i 25. aprila od 8:30 do 16 časova, predstaviti posebno odabran asortiman koji ističe multietničnost, ekologiju i prirodnu ljepotu Crne Gore, promovišući održive prakse i umjetnički izraz.

Više informacija: https://www.instagram.com/pergamentdesign/?igsh=MWIyajF2MzdrMWk3ZA%3D%3D 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}