Loading...

Ekografika na ESG Adria Samitu - Upoznajte Atelje Propuh u Inovacionoj i eko zoni

Porto Montenegro

Atelje "Propuh", vođen vizijom koja spaja umjetnost, ekologiju i kulturno-istorijsko nasljeđe Crne Gore, koristi koncept "Ekografike" za stvaranje inovativnih oblika umjetnosti. Zahvaljujući tradicionalnim grafičkim tehnikama na ručno rađenom, recikliranom i papiru obogaćenom sjemenkama, prikazuju prirodnu ljepotu, autohtone vrste i istorijsko nasljeđe. Tehnike drvoreza koje koriste, nalaze se u istoriji Crne Gore i snažno se fokusiraju na promovisanje kulturnih vrijednosti i ekološke svijesti zajedno.

Osnovan 2013. godine kao radionica u okviru kuće, "Propuh" se od tada razvio u kompaniju koja nudi jedinstvene proizvode, poput autentičnih razglednica, etiketa i posjetnica napravljenih na papiru obogaćenom sjemenkama.

Koristeći upravo papir obogaćen sjemenkama, teže da stvore tzv. "humani otpad" ili "ekološki otpad", podstičući ekološku svijest među svojim kupcima. Sjemenke koje koriste su vrste koje nisu štetne za okolinu. Atelje je dobio podršku institucija poput Ministarstva kulture i prepoznat je zbog svog održivog djelovanja.

Pridružite nam se na ESG Adria Samitu u Inovacionoj i eko zoni, 24. i 25. aprila od 8:30 do 16h, gdje će Atelje "Propuh" demonstrirati kako umjetnost može biti snažan alat u promovisanju održivosti i zaštiti kulturnog nasljeđa. Uvjerite se kako njihovi proizvodi koji su usko povezani sa prirodom i tradicijom otvaraju nove perspektive i pružaju inspiraciju za ekološki osviješćen život. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da se upoznate s umjetničkim djelima koja doslovno zrače primjerom održivosti i kulturne svijesti, postavljajući nove standarde u ekološkim i kulturnim inicijativama.

Više informacija: https://www.instagram.com/atelje_propuh/

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}