Loading...

Upoznajte ekološke inovacije 3D Sobe u Inovacionoj i eko zoni ESG Adria Samita

Porto Montenegro

Na ESG Adria Samitu, u okviru Inovacione i eko zone, posjetite 3D sobu, pionire u oblasti 3D štampe i ekoloških inovacija. U periodu od 8:30 do 16 časova, 24. i 25. aprila, otkrijte kako moderna tehnologija i ekološka osvješćenost mogu raditi zajedno za bolju budućnost.

Osnovana 2018. godine, 3D Soba je prva na crnogorskom tržištu koja je uvela tehnologiju 3D štampe. Poznati su po svom izuzetnom brendu Chessart, luksuznim drvenim šahovskim setovima ukrašenim motivima iz Crne Gore i Montitoys brandu, prirodnim drvenim igračkama za djecu.

Projekti „PETko“ i „Eko-daska“ su inovativni i odražavaju njihovu posvećenost ekološki održivim rešenjima. „PETko“ transformiše plastične boce u filamente za 3D štampače, dok „Eko-daska“ koristi plastični otpad za pravljenje različitih proizvoda kao što su klupe, stolovi, stolice, kante za otpatke i žardinjere. Ove inicijative imaju za cilj da podsjete i obrazuju o značaju očuvanja životne sredine, važnosti recikliranja otpada i praktičnoj funkcionalnosti cirkularne ekonomije.

Od septembra do danas, 3D Soba je reciklirala oko 40.000 kg plastičnog otpada, proizvela 16.360 metara ekoloških panela, 50 ploča i izradila preko 200 klupa od pomenutih panela!

Posjetioci ESG Adria Samita i Porto Montenegra, kao i građani Tivta, imaće priliku da iz prve ruke vide kako inovativna upotreba recikliranih materijala i 3D štampe može unaprijediti naš svakodnevni život, ali i životnu sredinu.

Otkrijte svijet u kojem svaki reciklirani predmet ima svoju priču, a svako stvaranje danas je korak ka zelenijem sjutra.

Više informacija: https://www.3dsoba.me/

 

 

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}