Loading...

ESG Adria Summit 2024

Porto Montenegro

ESG Adria Summit 2024, koji će se održati u Porto Montenegru od 24. do 26. aprila 2024. godine, predstavlja veliki regionalni događaj koji se organizuje u Crnoj Gori i posvećen je ekološkim, društvenim i standardima odgovornog korporativnog upravljanja (ESG standardima), sa težnjom da postane vodeći godišnji događaj održivosti u regionu. Samit organizuje Sustineri partners u saradnji sa Portom Montenegrom, uz podršku Vlade Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Predsjednika države.

Samit će i ove godine okupiti predstavnice i predstavnike regionalnih vlada,  brojnih evropskih institucija i međunarodnih organizacija, vodeće svjetske biznis liderke i lidere iz privatnog sektora, kao i brojne prepoznate ekspertkinje i eksperte u oblastima ESG standarda, inovacija i održivog razvoja kako bi diskutovali o najvažnijim aktuelnim globalnim i regionalnim pitanjima održivosti i trendovima na najvišem nivou.

Culture Corner portal će ove godine ispratiti sadržaje samita, sa posebnim fokusom na Inovacionu i eko zonu koja svim posjetiocima Tivta i Porto Montenegra nudi jedinstvenu priliku da iz prve ruke dožive inovativne prakse, tehnologije i ideje koje oblikuju budućnost održivosti.

Zato vas pozivamo da se pridružite i upoznate neke od najzanimljivijih inovatora i projekata. Od L-DEMA doo, ekskluzivnog predstavnika njemačkih BRITA filtera za vodu, naučite kako ova tehnologija mijenja standarde u vodosnabdijevanju. Istražite kako La Organica transformiše urbanu poljoprivredu nudeći organske proizvode koji mijenjaju pravila igre u uzgoju hrane u urbanim sredinama. Otkrijte Hemplicity i njihov Cannaterra brend, inovacije u građevinarstvu i proizvodima od konoplje. Uživajte u ukusu kafe ambasadora pionirske metode pečenja kafe u apsolutnom skladu sa prirodom, belgijskog Ray & Jules, zahvljujući pržioni kafe na solarnu energiju.

Zavirite u atelje studio "Propuh" gdje umjetnost, ekologija i kulturno nasleđe stvaraju jedinstvene umjetničke radove na ručno rađenom, recikliranom papiru. Pergament studio vam predstavlja kako se umjetnost i ekologija spajaju u kreiranju recikliranog papira koji se koristi u razne svrhe. Doživite inovacije 3D Sobe koje kroz projekte „PETko“ i „Eko-daska“ odražavaju posvećenost ekološki održivim rešenjima.

Upoznajte se sa liderom u cirkularnoj ekonomiji, TOMRA d.o.o iz Srbije, čije inovativne sisteme za reciklažu i obradu hrane transformišu naše navike i čuvaju dragocjene resurse. Ne propustite ni Tiki Mosaic sa Kosova, koji svojim recikliranim mozaicima demonstrira kako se ljepota i funkcionalnost mogu pretočiti u umjetnost.

Plusminus iz Bosne i Hercegovine predstaviće jedinstven pristup modi, koristeći tradicionalne tehnike štampe za stvaranje održivih modnih kreacija koje su ujedno prava umjetnička djela. Poseban segment Inovacione i eko zone predstavlja "Mentalna ekologija: Mikro Samit od Art do Ž", inovativni umjetničko-ekološki događaj crnogorske vizuelne umjetnice Milene Živković. Ovaj događaj istražuje delikatnu vezu između ekološke održivosti i kulturnog identiteta, nudeći jedinstvene umjetničke interpretacije koje produbljuju našu svijest o očuvanju okoline. Očekuje vas umjetnost koja inspiriše, obrazuje i poziva na aktivno učešće u očuvanju prirode, čineći "Mentalnu ekologiju" nezaobilaznim dijelom Samita.

Pridružite nam se na ESG Adria Samitu 2024 i budite dio pokreta koji aktivno kreira svjetliju i održivu budućnost. Vidimo se u Porto Montenegru!

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}