Loading...

Feministička škola za radnike/ce u kulturi

Podgorica

Teorema je pokrenula Feminističku školu za radnike/ce u kulturi, u okviru koje će realizovati predavanja za zainteresovane polaznike od aprila do juna, u Podgorici.

U pitanju je edukativni program namijenjen za sve u kulturi koji žele steći uvid u istorijsko- teorijske postavke feminizama, razvoj feminističke istorije umjetnosti, razmotriti pitanja roda i rada iz različitih feminističkih perspektiva, saznati o principima  udruživanja i djelovanja kroz istoriju i kako danas na feminističkim principima graditi kolektive.

Osnovni cilj jeste teorijska i praktična edukacija radnika/ca u kulturi čiji su poslovi uslovljeni kapitalističkim odnosima, prepoznavanje opresivne strukture društva i rad na  angažovanju zajednice ka promjeni iste.

Feministička škola će se realizovati kroz pet temata  po dva predavanja, u periodu od aprila do juna 2024.godine, u prostoru Art galerije (Trg nezavisnosti, Podgorica). Mentorke na programu Feministička škola za radnike/ce u kulturi su: Kristina Bojanović, Nela Gligorović, Maja Solar, Milena Ostojić i Adrijana Gvozdenović.                                                                                    

Nakon završetka predavanja, očekuje nas zajednički rad na pripremi Zbornika Feminističke škole koji će sadržati tekstove i umjetničke intervencije učesnika, predavača i ostalih saradnika. Izdavanje i promocija Zbornika planirana je tokom septembra.

Pravo učešća imaju svi radnici/e iz djelatnosti kulture, nezavisno od stepena formalnog obrazovanja.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail-a: nvoteorema@gmail.com ili putem društvenih mreža organizacije Teorema.

Ovaj projekat je finansiran sredstvima Javnog konkursa za podršku nevladinim organizacijama i neformalnim grupama u sklopu projekta “U pravo vrijeme – Podrška zaštitnicima/ama ljudskih prava i OCD u oblasti promocije ljudskih prava i razvoja političke demokratske kulture” koji realizuju nevladine organizacije Juventas, Help Montenegro, Centar za monitoring i istraživanje, Kvir Montenegro i Otvoreni centar Bona Fide, koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Izvor: NVO Teorema

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}