Loading...

Sea Dance in Exile trijumf: Velika imena elektronske scene režirala žurku za vrhunac ljeta na Jadranu

Krk

Specijalna edicija međunarodno nagrađivanog Sea Dance festivala pod nazivom Sea Dance in Exile uspješno je održana u Diamond klubu kod Malinske na ostrvu Krk i pokazala je zašto je ovo jedan od najprepoznatljivijih muzičkih brendova na Jadranu.

Za apsolutni trodnevni vrhunac ljeta na kompletnoj obali proteklog vikenda pobrinula se velika trojka – Alok, jedan od globalnih superstarova elektronske dance muzike, Willy William francuski hitmaker te Fedde Le Grand, maestralni pionir housea.

Trodnevni Sea Dance In Exile iza kojeg stoji EXIT tim na Krku je pokrenuo jake struje u smjeru visoko kvalitetnih muzičkih događaja koje će nadolazećih sezona ovom ostrvu donijeti još atraktivnih imena, ali pod kapom novog, originalnog događaja. U isto vrijeme organizatori će učiniti sve kako bi se Sea Dance festival sljedećeg ljeta vratio gdje pripada – u Crnu Goru.

Sea Dance in Exile:

https://www.instagram.com/p/CwIPLKCKG6O/

Čast da otvori Sea Dance in Exile, pripala je virtuozu iz Francuske Willy Williamu, koji je za miksetom pokazao zašto ga zovu muzički čarobnjak. Brojna publika u klubu Diamond oduševljeno je plesala i horski pjevala do ranih jutarnjih sati u ritmu njegovih hitova koji se broje u milijardama kao što su „Mi Gente”, „EGO” i „Trompeta”, koji su zacementirali njegov planetarni uspjeh i donijeli mu 1. mjesto na listi najtraženijih francuskih izvođača na platformi Shazam. U istom tempu i istim intenzitetom prve večeri nastavili su domaća i regionalna podrška Vanjanja, Viiito i zanosna Lady Lee.

Neprikosnovenom house mastermindu Fedde Le Grandu pripalo je krcato drugo veče Sea Dance in Exile. Fanovi na Krku, ali i sam Le Grand, bili su muzički sinhronizovani, u ritmu, pokretu, osjećaju, ali prije svega, istinskom uživanju u trenutku. Vode Jadrana dodatno su proključale uz klasike “Put Your Hands Up For Detroit” i “Let me Think about It”, a fanovi su odlično prihvatili i najsvježiju numeru “All Over the World”. Sjajnu podršku i drugo veče dao je regionalni tim koji su činili Dominique, Yakka i Mike Vale. 

Globalna muzička superzvijezda i posvećeni filantrop i humanista koji istovremeno ispisuje nova pravila dance muzike, Alok Petrillo, u potpunosti je opravdao epitet “nezaboravnog spektakla za sva čula” koji prati njegove nastupe uživo. Diamond Club tresao se od hitova, njegovih autorskih radova i saradnji, ali i uz umiksane klasike Rihanne, Eminema, Davida Guette i mnogih drugih. Uz fantastične svjetlosne i scenske efekte Alok je u dvosatnom “masterclassu” pokazao zbog čega je, s razlogom, već drugu godinu zaredom na visokom 4. mjestu DJ Magove liste najjačih. A i da je stvarno privržen svojim obožavateljima vidjelo se kada je poslije nastupa ušao u publiku i fotkao se s njima, među kojima je bilo i fanova iz Brazila. Morski ples zadnje večeri svojim energičnim setovima obilježili su i Dominique & Vanjanja i Ryu & Dante te Vanillaz, kojima je ujedno i pripala čast da zatvore Sea Dance in Exile.

Sea Dance In Exile realizovan je uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Izvor: Sea dance festival

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}