Loading...

Pozorišna predstava „Druga strana vjetra“ na Festivalu glumca u Konjicu

Konjic

Pozorišna predstava  “Druga strana vjetra”,  koja je rađena u koprodukciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i JU Centar za kulturu Tivat, igraće se na 10. Festivalu glumca u Konjicu, ove nedelje 04. juna, u kino sali NU Konjic sa početkom u 19:30 h.

U predstavi igraju: Ognjen Sekulić, Lara Dragović, Mirjana Spaić, Danica Rajković, Nemanja Todorović, Stefan Vuković i Pavle Bogojević.  Režiji i dramatizaciju potpisuje Branko Ilić.

“Druga strana vjetra” rađena je po motivima poeme Miroslava Mike Antića “Neverovatna morska pesma”. Antić u svojoj poemi, između ostalog, kaže: „More je kad čovek u sebi nađe mudrost kako se budan sanja i kad su dani slani i sivi“. Ova poema  u stvari tretira odrastanje i sazrijevanje kroz simboliku mora i mornara

- Njegovi stihovi su toliko svevremeni i toliko pripadaju univerzumu da ih je moguće primijeniti na svako vrijeme. Sama priča neće imati direktnu vezu sa nedaćama koje su nas snašle, ali činjenica da se „živjeti i dalje mora“ vrlo odgovara trenutnoj situaciji. Ovo je priča o vječitom traganju za smislom, namijenjena mladim ljudima koji su pred brojnim odlukama i životnim zahtjevima. Ako im bar malo olakšamo tu adaptaciju ka odraslom dobu biće nam drago – kaže Branko Ilić.

Izvor: Centar za kulturu Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}