Loading...

“Zetski dom” u junu i julu: Premijerno “Jastučko”, javni časovi i gostovanja u Beogradu

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Premijera predstave “Jastučko”, javni časovi “Studija” i gostovanja u Beogradskom dramskom pozorištu, obilježiće jun i početak jula u radu Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”.

Junski repertoar biće otvoren javnim časovima na kojima će biti predstavljen rad kulturno-obrazovnog segmenta “Studio”, pod vođstvom reditelja i pedagoga prof. Petra Pejakovića. Pritom, biće upriličena tri javna časa, i to prvog, drugog i trećeg juna.

U četvrtak, 22. juna, slijedi premijera predstave “Jastučko”. U pitanju je master rad na Fakultetu dramskih umjetnosti, rađen prema tekstu Martina Mekdone, u režiji Andrije Rašovića. Dan kasnije, slijedi i još jedno izvođenje pomenute predstave.

Nakon toga, slijedi gostovanje u Beogradskom dramskom pozorištu, i to od 29. juna do prvog jula. Tom prilikom, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” predstaviće se sa tri predstave.

Najprije, 29. juna, slijedi izvođenje predstave “Ana Karenjina”, rađene u koprodukciji sa DS “Prazan prostor”, prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Mirka Radonjića.

Dan kasnije, publika u Beogradu moći će da isprati i predstavu “Leptir” Andraša Urbana, rađenu prema tekstu Aleksandra Radunovća, dok treće večeri slijedi i izvođenje predstave “Predsjednice” koju je, po tekstu Vernera Švaba, režirala Radmila Vojvodić.

Biletarnica / informacije: 067428655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta mogu se pratiti i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter, kao i putem Viber kanala.

Foto: Duško Miljanić; Ana Kašćelan

Izvor: Kraljevsko pozorište Zetski dom

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}