Loading...

“Samo da je po redu” zatvara Festival Regionalne unije teatara Grupa Triglav

Kamerni teatar 55

Regionalna unija teatara Grupa Triglav (RUTA GRUPA TRIGLAV) nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu.

Ovoga puta, od 19. do 26. maja domaćin je Kamerni teatar 55 iz Sarajeva. Gradsko pozorište Podgorica će 26. maja u 20 h, zatvoriti festival predstavom ,,Samo da po redu'' koju je, po tekstu Stefana Boškovića, režirala Lidija Dedović. Komad je rađen u koprodukciji sa Beo art 2015 produkcijom.
U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Maja Šarenac, Dušan Kovačević, Lara Dragović, Omar Bajramspahić, Stefan Vuković,  Marija Đurić i Tatjana Torbica

RUTA Grupa Triglav festival je 19. maja otvorio domaćin,, Kamerni teatra 55  sa predstavom ,,Sin” po tekstu Floriana Zellera, u režiji Dine Mustafića. Zatim je Dramski teatar Skopje, 20. maja izvelo predstavu ,,Čudesna terapija” u režiji Dimče Nikolovski. Mestno gledališče ljubljansko dan kasnije je izvelo predstavu ,,Trije milijoni minut” u režiji Barbare Hieng Samobor. Zatim,  Beogradsko dramsko pozorište predstavu ,,Trpele” Bobana Skerlića. Kazalište Uliysses večeras izvodi  autorski projket Maria Joveva i Nikole Nedića ,,Koncert za žlice i gitaru”.

RUTA Grupa Triglav je mreža partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koju uz Gradsko pozorište iz Podgorice čine i pozorište Ulysses, Mestno gledališče ljubljansko, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmacima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta.

Izvor: Gradsko pozorište Podgorica

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}