Loading...

“Ujka Vanja” na Velikoj sceni

Crnogorsko narodno pozorište

Uzbudljivo čitanje Čehovljevog “Ujka Vanje” u rediteljskom rukopisu Mirka Radonjića publika može da pogleda u srijedu 24. i četvrtak 25. maja na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 h.

“Ono što je Mirko Radonjić uspio, sada već u duhu prepoznatljive poetike, jeste da od ove drame ne napravi atmosferu mrtvila i čamotinje, kako su to, suprotno Čehovljevim željama, radili mnogi reditelji. Ova inscenacija živo svjedoči o apsurdnosti ljudske egizistencije, ali i o društvenoj nejednakosti i uslovima u kojima ljudi žive u zajednici, uključujući i našu, polemišući živo sa tekstom i nadograđujući ga kroz istraživački umjetnički proces” – napisala je Iva Čukić Soškić u kritici ove predstave.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović (studentkinji II godine studijski program Gluma u klasi red. prof. Branislava Đage Mićunovića – FDU), Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban. Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić. Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Ulaznice za “Ujka Vanju” se mogu rezervisati i kupiti na web sajtu pozorišta www.cnp.me ili rezervisati na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009.

Izvor: Crnogorsko narodno pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}