Loading...

Istraživanje iz Britanije pokazalo: Posjetioci Exita odlaskom na festival mogu da uštede i do 450 EUR

Petrovaradinska tvrđava

Britanska platforma Savoo obavila je istraživanje kako bi odgovorila na pitanje koji festivali nude najveću vrijednost svojim fanovima. Od 12 najpopularnijih evropskih festivala, EXIT se našao na drugom mjestu liste koja poredi cijenu festivalskih ulaznica sa cijenama ulaznicama pojedinačnih koncerata najvećih zvijezda koje nastupaju na festivalu. Imajući u vidu hedlajnere ovogodišnjeg programa, među kojima su Wu-Tang Clan, The Prodigy, Skrillex, Dimitri Vegas & Like Mike, Eric Prydz i mnogi drugi, kao i cijene festivalskih ulaznica i ulaznica za njihove pojedinačne koncerte, EXIT svojim posjetiocima donosi priliku da čuju omiljene svjetske zvijezde uz uštedu i do 450 EUR! Pored Exita na listi evropskih festivala našli su se i Sziget i Tommorowland, a čuveni Glustonbury nalazi se na prvom mjestu kao najisplativiji festival za posjetioce u Velikoj Britaniji. 

Upoređivanjem cijena festivalskih ulaznica sa prosječnim cijenama pojedinačnih koncerata najvećih festivalskih hedlajnera, Britanska platforma Savoo sprovela je istraživanje najpopularnijih muzičkih festivala u Velikoj Britaniji i Evropi, kako bi saznali koliko posjetioci mogu da uštede posjećujući svaki od njih. EXIT je na listi evropskih festivala zauzeo visoko drugo mjesto, sa najpristupačnijom cijenom ulaznice u odnosu na kvalitet programa, a ispod njega našli su se Primavera Sound, Tomorrowland, Mad Cool Festival, Sziget Festival,  Bilbao BBK Live, Outlook Origins Festival, Hideout Croatia i drugi.

Za posjetu pojedinačnih koncerata glavnih zvijezda ovogodišnjeg EXIT festivala, među kojima su Wu-Tang Clan, The Prodigy, Skrillex, Dimitri Vegas & Like Mike, Eric Prydz i drugi, posjetilac bi morao da izdvoji i do 445 EUR, a samo koncerti Wu-Tang Clana i Erica Prydza koštaju koliko i četvorodnevna ulaznica za EXIT, pokazuju rezultati istraživanja. Prema podacima analize zasnovane na cijenama za inostrano tržište, posjetioci Exita dolaskom na festival uštedjeće više od 300 EUR, dok ušteda za domaću publiku dostiže i 450 EUR!

Predvodnici najtraženije turneje na svijetu The Prodigy, drum’n’bass ikone Chase and Status i gitarska senzacija Viagra Boys na Exitovu Gorki List Glavnu binu stižu prve večeri festivala, 6. jula, dok će iste večeri jedinstveni all-female koncept na mts Dance Areni predvoditi Amelie Lens, Nina Kraviz i Indira Paganotto. Gremi rekorder Skrillex nastupiće na Gorki List Glavnoj bini u petak, 7. jula, u subotu će publiku rasplesati Alesso, Rico Nasty, Claptone, Hot Since 82, Sofi Tukker, Vintage Culture i mnogi drugi, dok je posljednje veče festivala, nedjelja 9. jul, rezervisano za neprikosnovene bogove hip-hopa Wu-Tang Clan, hitmejkerski dvojac Dimitri Vegas & Like Mike, ali i spektakularne nastupe koje na mts Dance Arenu donose Agents Of Time Live, Ben Bohmer Live, Keinemusik i drugi.

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista slijeću i Michael Bibi, CamelPhat, Mind Against, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Epica, Layla Benitez, Gioli & Assia live, Marko Nastić, Tijana T, Space Motion, Coeus, Kristijan Molnar, Human Rias, Mene, Ben UFO, Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Shimza, Cici, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters i mnogi drugi.

Festivalske ulaznice za fanove Exita u Crnoj Gori dostupne su po promotivnoj cijeni od 69 EUR, uz uštedu od 40 odsto, kao i jednodnevne ulaznice po cijeni od 35 EUR. Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu i na prodajnim mjestima Gigstix.me.

Izvor: Sea Dance Festival

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}