Loading...

Turneja Nikšićkog pozorišta

Beograd

Nikšićko pozorište ima priliku da se još jednom pohvali i obavezu da obavijesti svoju publiku da je zajednički rad i stvaralačka energija ponovo urodila plodovima pažnje izvan grada.

Naime, predstava „Narodni poslanik“, rađena u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Centra za kulturu Pljevlja, po tekstu čuvenog Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Gorana Bulajića, pozvana je na turneju u najeminentnijim teatarskim kućama i festivalima u Srbiji. Nikšićko pozorište će se predstaviti 17. maja na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, a narednog 18. maja gostujemo na festivalskim 40. Nušićevim danima u Smederevu.

Potom slijedi igranje 19. maja na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, da bi turneju „Narodnog poslanika“ krunisali učešćem na XIII Joakimovim danima u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

No, ni tu se ne završava intenzivni angažman ovoga maja, jer naša predstava „Boing-Boing“, po tekstu Marka Kamoletija i u režiji Rastislava Ćopića, pozvana je na gostovanje 24. maja u Kulturnom centru u Vrbasu povodom svečanosti u okviru proslave Slave Grada Vrbasa, a dan kasnije predstava će biti izvedena u Kuli.

Izvor: Nikšićko pozorište

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}