Loading...

Festival kulture Zabjelo – počinje Mjesec rokenrola

Zabjelo

Festival kulture Zabjelo objavio je kompletan program Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje, a kruna festivalskog programa održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“.

Mjesec rokenrola u Crnoj Gori počinje u subotu 6. maja nastupom autorskih podgoričkih bendova Yonic i Bubnjivi i Psi u Itaka Library baru. Oni su, uz ostatak bogatog programa, predstavljeni na današnjoj pres konferenciji u Podgorici na kojoj su se brojnim okupljenim medijima obratili i Davor Sučić iz Zabranjenog Pušenja, Marko Vukčević iz Neonoen kao i organizatori festivala Janko Popović i Ivan Jokanović. Na koncerte u okviru Mjeseca rokenrola je ulaz slobodan, a uz to će svi posjetioci ovih događaja na licu mjesta moći da kupe ulaznice za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

„Prvi koraci su za festival koji tek počinje uvijek najteži i zato se posebno radujem što ćemo na jednom od prvih izdanja Festivala kulture Zabjelo imati priliku da pokažemo publici da još uvijek nismo zarđali. Drago mi je što sam ovdje sa vama danas, divno je biti dio lijepih vijesti u moru loših vijesti.“ – kazao je frontmen kultnog benda Zabranjeno Pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon.

U okviru Mjeseca rokenrola održaće se i treće izdanje Rockstrikcije na kojem će, po prvi put u Crnoj Gori, nastupiti hrvatski duo Šiza uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Na trećem izdanju Rockstrikcije koje će se održati u subotu 13. maja u Kolektoru (bivši Titeks) nikšićki Punkreas slavi jubilarni 20. rođendan, a bjelopoljska Alternaiva promoviše album prvijenac. Ulaznice po cijeni od 10€ se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver), Gandalf Food, Texas Pub, kao i online putem linka: https://fixr.co/event/rockstrikcija-3-tickets-5735189

U Crnu Goru po prvi put dolazi i makedonska atrakcija – bend Funk Shui. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, javnosti su poznati po hitovima “Meteori”, “Veter” i “Ne vreme” koje će fanovi u Crnoj Gori premijerno imati priliku da čuju na uglu Bokeške i Njegoševe ulice u centru Podgorice u petak 19. maja. Uz njih će nastupiti i sve popularniji crnogorski sastavi Jack Lupino i Izi bejb.

U subotu 20. maja na plato ispred crkve u Starom gradu u Budvi dašak nemilosrdnog hip hopa donose reprezent podgoričkog andergraunda Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik. Mjesec rokenrola se proteže i do prijestonice Cetinje gdje će u petak 26. maja nastupiti Pejović Guitars i prijatelji, a u subotu 27. maja podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika. Istog dana će u Nikšiću nastupiti podgorički bend Highway, a u petak 3. juna u Itaka Library baru u Podgorici biće organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti tivatski bend Kukavice.

Na samom finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Izvor: Festival kulture Zabjelo

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}