Loading...

Izložba slika Ranke Žunjić u KIC-u

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Otvaranje izložbe slika Ranke Žunjić pod nazivom “Putovanje duše“ biće organizovano u ponedjeljak, 20. marta, u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović“, u 20 h.

Postavku koja će obuhvatiti oko tridesetak umjetničkih radova otvoriće akademski slikar Mirko Dragović.  

Ranka Žunjić rođena je 1966.godine u Podgorici. Član je ULUSCG. Učestvovala je na kolektivnim izložbama u Baru, Podgorici i Kotoru.

„Umjetnica ne ograničava svoj likovni izraz jednim slikarskim pristupom. Ona se još traži u “nepreglednim poljima“ umjetničke impresije. Od gesta ka složenijim formama, koje kasnije razbija u manje cjeline. Ipak, može da se prepozna, najviše preko svog kolorita, palete boja. Ne plaši se izleta u nepoznato. Ta crta istraživačkog koju posjeduje je vrijedna pažnje kod svih ljubitelja umjetnosti. To prije svega pokazuje da ona nije ravnodušna, da traži sebe, traži onaj unutrašnji damar koji će preko platna govoriti umjesto nje. Otvorena je da sazna šta se to nalazi u beskrajnim dubinama naših misli i duša. Morski svjetovi, pejzaži odaju svu raznolikost i iskreni pristup slici Ranke Žunjić.“ akademski slikar Mirko Dragović  

Izložba će moći da se pogleda do 30.marta.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}