Loading...

Milena Jovićević na izložbi finalista internacionalnog žiriranog takmičenja iz oblasti savremene umjetnosti Arte Laguna Prize u Veneciji

Venecija

Milena Jovićević na izložbi finalista internacionalnog žiriranog takmičenja iz oblasti savremene umjetnosti, ARTE LAGUNA PRIZE u Veneciji. Arte Laguna Prize 22.23. je izložba finalista i održava od 11.marta – 16. aprila 2023, u Arsenalu, u Veneciji (Italija).

ARTE LAGUNA PRIZE FINALISTS EXHIBITION 22/23, organizuje insitucija (MoCA– Modern Contemporary Art) s ciljem da se široj internacionalnoj javnosti prikažu savremene umjetničke tendencije iz zemalja svijeta u različitim disciplinama (slikartsvo, video, skulptura i instalacija, lendart, fotografija, digitalna umjetnost i VR). Ovogodišnja selekcija 22/23 podrazumijeva 120 finalista i umjetničke radove, koji su selektovani od strane renomiranog sedmočlanog žirija, putem javnog konkursa, u konkurenciji više od 10.000 prijavljenih radova. Koncept Arte Laguna Prize je promocija umjetnika i što veća internacionalizacija umjetničkog tržišta, podrška u ostvarivanju internacionalne karijere, kao i dugoročna saradnja sa renomiranim institucijama kulture i umjetnosti.

Misija Arte Laguna Prize je da stvori sve autoritativniji i uticajniji sistem u svijetu savremene umjetnosti i učvrtsi vezu izmeđju umjetnika i fondacija, muzeja, galerija, rezidencija i pruži konkretne prilike za razvoj i unapređenje profesionalne karijere.

Ovogodišnji sedmočlani internacionalni žiri čine kustosi i direktori muzeja: 1. Giulia Colletti (Italija), kustoskinja Castello Di Rivoli Muzeja savremene umjetnosti iz Torina 2. Chloé Hodge (Velika Britanija), projekt menadžerka, kustoskinja i producentkinja muzeja Tate Britain 3. Mohamed Benhadj (Alžir i Španija), kustos i osnivač Al-tiba9 platforme za savremenu umjetnost za Španiju i Sjevernu Afriku 4. Raphael Chikukwa (Zimbabve), kustos i izvršni direktor Nacionalne galerije Zimbabve 5. Xiaoyu Weng (SAD i Kanada), kustoskinja aktivna u NY i Torontu, direktorka za modernu i savremenu umjetnost u galeriji Ontario 6. Paul di Felice (Luksemburg), kurator, kritičar i istoričar umjetnosti 7. Dick Spierenburg (Holandija), dizajner i kreativni direktor Imm Cologne – The International Furniture And Interiors Fair- Keln Milena Jovićević predstavlja se instalacijom poz nazivom Men's Games Over and Over Again.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}