Loading...

Mart u „Zetskom domu“

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Martovski repertoar Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ karakterisaće programi na matičnoj sceni i gostovanja.

Najprije, Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ gostovaće u ponedjeljak, 6. marta u Centru za kulturu Danilovgrad s jednom od najizvođenijih predstava „Bog masakra“, koju je prema tekstu Jasmine Reze režirao Siniša Evtimov. Igraju: Vule Marković, Marija Maša Labudović, Jelena Đukić i Omar Bajramspahić, dok je izvođenje zakazano za 20 sati.

Koncert kvinteta „Union music“ biće održan u „Zetskom domu“ u četvrtak, 9. marta u 20 sati. Ansambl je oformljen 2022. godine u Podgorici s namjerom da crnogorskoj publici predstavi muziku domaćih i inostranih kompozitora 20. i 21. vijeka.

Promocija bio–bibliografije Živka Nikolića „U traganju za zlatnom žicom“, autorke Vere Đukanović, realizovana povodom osamdesetogodišnjice rođenja i dvadesetogodišnjice smrti velikog sineaste, biće upriličena u petak, 10. marta u 20 sati. Odlomke Nikolićevih izlaganja o filmu i sebi, koje je odabrao urednik izdanja Andro Martinović, govoriće crnogorski glumci, dok se ovaj programski segment realizuje u organizaciji Prijestonice Cetinje.

Predstava „Noć tribada“, prema P.O.Enkvistu, u režiji Branka Ilića, nastala u koprodukciji Teatra mladih iz Podgorice i Centra za kulturu Tivat, pred cetinjskom publikom biće u utorak, 14. marta u 20 sati. Igranje se realizuje u saradnji s Prijestonicom Cetinje, dok uloge u predstavi koja tretira rodnu ravnopravnost, emancipaciju žena i slobodu izbora tumače: Jelena Simić, Ivona Čović, Lazar Đurđević i Branko Ilić.

„Leptir“, još jedna od najizvođenijih predstava Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, koju je prema drami Aleksandra Radunovića režirao Andraš Urban, a u kojoj uloge tumače Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić, biće pred publikom u subotu, 25. marta s početkom u 20 sati.

Povodom Svjetskog dana pozorišta, predstavu „Predsjednice“ (Die Präsidentinnen), koju je režirala Radmila Vojvodić prema tekstu Vernera Švaba, publika će moći da pogleda u ponedjeljak, 27. marta u 20 sati. Igraju: Nada Vukčević, Ana Vučković i Jelena Laban.

Biletarnica Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”: 067 428 655.

Aktivnosti Kraljevskog pozorišta takođe se mogu pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter, putem Viber kanala, kao i na verziji veb-sajta na engleskom jeziku.

Foto: Duško Miljanić

Izvor: Kraljevsko pozorište Zetski dom

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}