Loading...

Koncert Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije

DTV Partizan

U subotu, 3. aprila u 19 h, Duvački kvintet Beogradske filharmonije održaće koncert u dvorani DTV Partizan Centra za kulturu Tivat.

Duvački kvintet Beogradske filharmonije osnovan je 2006. godine, a čine ga istaknuti muzičari, solisti orkestra Beogradske filharmonije.  

Kvintet je nastupio na svim vodećim muzičkim manifestacijama u Srbiji kao što su: BEMUS (Beogradske Muzičke Svečanosti), Festival savremene muzike u Beogradu, NOMUS (Novosadske Muzičke Svečanosti), Tribina kompozitora u Beogradu, Festival Mermer i zvuci u Aranđelovcu, NIMUS (Niške Muzičke Svečanosti), Mokranjčevi dani u Negotinu, Festival kamerne muzike u Pančevu itd.  

Pored nastupa u Sloveniji, ostvaren je i projekat sa duvačkim kvintetom Slovenačke filharmonije. 

Kompozitori Dejan Despić, Ivo Petrić i Zoran Hristić, posvetili su djela ovom kvintetu, koja su u njihovom izvođenju imala svjetsku premijeru.

Beogradski duvački kvintet izvodi standardni repertoar za ovaj sastav kao i za duvačke kvintete savremenih srpskih autora. 

Članovi kvinteta aktivno se bave programima muzičke edukacije djece u Srbiji. 

Organizovali su seminare kamerne muzike za učenike duvačkih odsjeka beogradskih muzičkih škola, kao i seminare za učenike muzičkih škola širom Srbije. 

Svakog ljeta članovi kvinteta nastupaju i sa mladim muzičarima radeći u okviru Ljetnje duvačke muzičke radionice u Tivtu, koju organizuje NVO Ars praesentia Boke kotorske.

U okviru Festivala Purgatorije 2019 godine, u Tivtu su premijerno izveli muzičku bajku „ Peća i vuk“ ( Prokofjev) čija izvedba je pored muzičkog dijela bila posebno interesantna i po nastupu glumaca/učenika Muzičke škole Tivat.

Kvintet nastupa u sastavu:

Marina Nenadović – flauta

Bojan Pešić – oboa

Veljko Klenkovski – klarinet

Nenad Vasić – horna

Nenad Janković – fagot

Na koncertu će biti izvedena djela: Baha, Pierna, Bizea i Hristića.

Ulaz besplatan.

Izvor: Centar za kulturu Tivat

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}