Loading...

"Baština u mreži kulturnih i kreativnih industrija"

Hotel Museum

Nedavno su iz štampe izašla tri broja za 2022. godinu časopisa "Limes plus" za društvene nauke i humanistiku, koja je objavila beogradska izdavačka kuća HeraEdu, a tematski koncipirao, pozvao autore da za njih pišu i uredio mr Dušan Medin, arheolog i menadžer u kulturi, izvršni direktor Društva za kulturni razvoj "Bauo".

Prvo zajedničko predstavljanje sva tri broja ovog časopisa održaće se u ponedjeljak, 23. januara, s početkom u 14 h, u beogradskom Hotelu Museum (ul. Čika Ljubina, br. 3–5), u okviru kulturnog događaja "Baština u mreži kulturnih i kreativnih indsutrija". Tom prilikom će govoriti: prof. dr Radmila Grozdanić, Sandra Milenković Nikolić, Zorica Stablović Bulajić, vlasnica i direktorica izdavačke kuće HeraEdu, kao i urednik časopisa. Ulaz ja slobodan i svi zainteresovani su dobrodošli. 

„Kao centralna tema ovih izdanja izabrane su kulturne i kreativne industrije, koje posljednjih godina postaju sve prisutnije u javnom diskursu, sve vidljivije u fizičkom i digitalnom prostoru i, prema broju onih koji u njima djeluju – sve mnogobrojniji, a shodno tome i sve aktivniji činilac ekonomskog i privrednog razvitka“, ističe urednik, dodajući da sva tri broja časopisa "Limes plus" za 2022. godinu možemo posmatrati kao jedinstvenu i zaokruženu cjelinu, koja koherentno i holistički sagledava široki spektar problematike u vezi navedenih oblasti kulture i ekonomije.

Napomenimo i to da skoro 40 autori i autorki čiji su radovi zastupljeni u sva tri broja časopisa "Limesa plus" za 2022. godinu dolaze iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u pitanju su: Ljiljana Gavrilović, Milena Jokanović, Iskren Velikov, Marta Rakvin, Porin Šćukanec-Rezniček, Žaklin Balen, Hristina Mikić, Branko Banović, Bojana Mišić, Marijana Šećibović, Refik Šećibović, Ljiljana Manić, Ivana Ercegovac, Mirjana Tankosić, Milan Jevtić, Dragan Janjušić, Milan Beslać, Boris Jevtić, Sandra Milenković Nikolić, Željko Stevanović, Dobrila Vlahović, Dušan Medin, Dragana Radević, Mihailo Zečević, Nenad Vujadinović, Milena Krklješ, Biljana Mickov, Edin Jašarović, Violeta Đerković, Janko Ljumović, Nataša Dakić, Dragana Janković, Adam Sofronijević, Gordana Ljubanović, Maja Simonović, Jelena Đurović, Stefan Novaković i Ognjen Tošović.

Na sljedećim linkovima nalaze se sva tri broja časopisa koja je moguće besplatno čitati i preuzeti:

  1. Limes plus (tema "Novi pluralizam odnosa: kreativne tehnologije i baština") br. 1/2022
  2. Limes plus (tema "U mreži kulturnih i kreativnih industrija) br. 2/2022
  3. Limes plus (tema "Digitalni svet mapiranja kulturne geografije") br. 3/2022

Izvor: Društvo za kulturni razvoj "Bauo" i Association for Cultural Development "Bauo"

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}