Loading...

Potpisan Memorandum o saradnji između JU KIC-a „Budo Tomović“ Podgorica i Javne opštinske ustanove Kulturni i informativni centar Bitola

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Krajem prošle sedmice u svečanoj sali Oficirskog doma u Bitoli (18. novembra 2022) je potpisan Memorandum o saradnji između JU KIC-a „Budo Tomović“ Podgorica i Javne opštinske ustanove Kulturni i informativni centar Bitola.

Memorandum su potpisale direktorice tih centara Snežana Burzan Vuksanović i Lili Boshevska, a omogućiće “razmjenu iskustava i unapređenje međunarodne saradnje u oblasti kulture, kulturnog turizma i ostalih djelatnosti u obostranom interesu”, stoji u Memorandumu.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su: NJ.E. ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović, konzul Crne Gore u Makedoniji Milorad Andrijašević, kao i predsjednica Savjeta Opštine Bitola Gabrijela Ilievska i zamjenik gradonačelnika Bitole Bojan Bojkoski. Svi učesnici ovog događaja isticali su odlične bilateralne odnose između dvije države, a očekujući da će i ovaj Memorandum značiti dobrobit za oba naroda.

U toku razgovora u Bitoli, direktorice dva KIC-a Burzan - Vuksanović i Boshevska, usaglasile su se da postoje brojne mogućnosti za zajedničke projekte, kao i za razmjenu programa i umjetnika iz dvije zemlje, najavljujući prve projekte početkom sljedeće godine. Podsjećamo, da je gošća KIC-a ovog ljeta bila književnica Vesna Zdravkovska Trajkovska, koja je bila inicijatorka povezivanja dva kulturna centra.

Izvor: KIC “Budo Tomović”

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}