Loading...

Predstava za djecu “Crvenkapa i Vuk u zemlji čuda” u Nikšiću

Nikšićko pozorište

Na sceni Nikšićkog pozorišta, u četvrtak, 24. novembra, u 10 i 18 časova biće izvedena predstava za djecu “Crvenkapa i  Vuk u zemlji čuda”. Predstava je rađena po ideji i konceptu Branke Femić Šćekić, a u njoj igraju Marija Đurić i Pavle Bogojević. Konsultantkinje za ples i pokret su Julija Milačić i Jelena Simić, autor songa je Dejan Đonović, a scenografiju je radila Smiljka Šeparović.

Interaktivno zabavno-edukativna predstava za djecu “Crvenkapa i Vuk u zemlji čuda” je koncipirana kao kombinacija igara bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi – Crvenkapa i Vuk i žanrovsko poigravanje sa poznatom bajkom.

Crvenkapi i Vuku je dosadilo da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao slatku i naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali Uduženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i da dobiju šansu da budu dio nove bajke. Igre bez granica u kojima učestvuju podrazumijevaju muzičke, plesne, pjevačke zadatke, kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara im je potrebna pomoć djece (publike), tako da djeca koja gledaju predstavu jednako postaju i učesnici. Paralelno, igre inspirišu da Crvenkapa i Vuk promijene nešto u samoj bajci, te tako uobičajena bajka i realistična dramska igra prolaze kroz metamorfoze žanrova (komedije, mjuzikla, pantomime, lutkarstva).

Cilj je da se djeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju mogućnosti igre i zabave. Takođe, cilj je i da se roditeljima/nastavnicima daju modeli igara za kreativno vrijeme sa djecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao djeca. I konačno, da se prikažu mogućnosti dramske igre. Finalna ideja programa je afirmacija igre i slobode koju ona nosi.

Predstava traje 40 minuta, a ciljna grupa su djeca od 3 do 8 godina.

Termin u 10 časova rezervisan je za organizovan dolazak djece iz osnovnih škola, a za termin u 18 časova ulaznice se mogu kupiti 23. i 24. novembra na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 2 eura. Informacije i rezervacije na telefone: +282 67 932 646 i +382 69 490 198.

Izvor: Nikšićko pozorište

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}