Loading...

“Ana Karenjina” na skopskom MOT-u

MOT

Predstava “Ana Karenjina”, koju je prema istoimenom romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Mirko Radonjić, biće odigrana u četvrtak, 17. novembra u Skoplju, u okviru zvanične selekcije 47. Međunarodnog pozorišnog festivala MOT.

Riječ je o trodjelnoj predstavi (Priroda zaljubljivanja, Priroda vremena i Priroda ludila), u kojoj uloge tumače Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević, a donosi potragu za načinima da se pročita Tolstojev klasik, te da se s njim uđe u dijalog kao platformu za promišljanje izvođača i publike o tome kako voljeti u današnje vrijeme.

MOT je angažovan i kritički progresivan pozorišni festival koji se održava u Skoplju i jedan je od najstarijih međunarodnih događaja tog tipa u regionu. Programom u kojem su zastupljene nezavisne domaće i produkcije sa Balkana, Evrope i šire, Festival privlači publiku svih uzrasta.

Podsjetimo, prošlog mjeseca, “Ana Karenjina” osvojila je Grand prix 62. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu – “Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini”, uz još pet nagrada stručnog žirija i medijskih pokrovitelja Festivala.

Prethodno, predstava koja je nastala u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”, zavrijedila je nagrade Bijenala scenskog dizajna iz Novog Sada, kao i podgoričkog Festivala internacionalnog alternativnog festivala – FIAT.

Predstava će biti izvedena u sali Frosina, Omladinskog kulturnog centra u Skoplju s počekom u 20 sati, a nakon Sjeverne Makedonije „Ana Karenjina“ biće odigrana u Republici Srbiji na Festivalu Desire Central Station u Subotici, 27. novembra ove godine.

foto: Ana Kašćelan

Izvor: Kraljevsko pozorište Zetski dom

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}