Loading...

XVI Crnogorsko međunarodno takmičenje gitarista se nastavlja - Otvorene prijave za profesionalne gitariste

Razne lokacije

Ovogodišnje Međunarodno takmičenje gitarista nastavlja se nadmetanjem u profesionalnoj kategoriji. Takmičenje klasičnih gitarista, bez starosnog ograničenja, održaće se 17. i 18. decembra.

S obzirom na to da MIGC tradicionalno okuplja izvođače iz preko 30 zemalja svijeta, takmičenje će biti održano online, tj. emitovano putem Facebook stranice i Youtube kanala: Montenegro International Guitar Competition. Prva etapa takmičenja biće održana u subotu, 17. decembra 2022, dok će finale biti upriličeno u nedjelju, 18. decembra 2022. godine.

Prvoplasirani gitarista biće nagrađen gitarom Andreasa Marvija, u vrijednosti od 8.000 eura, koncertom sa simfonijskim orekstrom i resitalom na Forumu gitare u Beču. Druga nagrada je gitara Slavka Mrdalja, u vrijednosti od 5.000 eura, dok će treće mjesto biti nagrađano besplatnim učešćem na Transylvania International Guitar Festival i MIGC 2023. godine. O pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri sastavljen od uglednih muzičara i gitarskih pedagoga.

Svi zainteresovani gitaristi prijavljuju se slanjem popunjenog prijavnog formulara na adresu montenegro.competition@gmail.com, pri čemu na sajtu www.guitarmontenegro.com mogu pronaći sam formular, kao i pravilnik takmičenja sa detaljnim instrukcijama i uslovima učešća. Prijave su otvorene do 7. decembra.

Festival realizuje Anagastum guitar society uz podršku Centra za kulturu Tivat i  Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

Međunarodno takmičenje gitarista Tivat je jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih gitarskih manifestacija u Crnoj Gori koja je do sada okupila nekoliko stotina takmičara sa svih svjetskih meridijana.

Izvor: Crnogorsko međunarodno takmičenje gitarista

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}