Loading...

Crnogorski gitaristički duo na Međunarodnom festivalu gitare u Budimpešti

Razne lokacije

Crnogorski gitaristički duo, koji čine naši svjetski priznati klasični gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće na Međunarodnom festivalu gitare koji se održava u Budimpešti od 4. do 6. novembra 2022. godine.

Njihov koncert, koji će biti održan 4. novembra na Muzičkoj akademiji „Franc List“ biće jedan od glavnih programskih segmenata festivala. Pored našeg dua na festivalu nastupaju vodeće imena iz svijeta klasične gitare, kao sto su David Russel i Zoran Dukić.

Duo Krivokapić – Cerović, od 2005. godine kada su osnovani, jedan su od najprepoznatljivijih crnogorskih ambasadora na svjetskoj klasičnoj sceni. Često su pozivani na prestižne pozornice na kojima drže predavanja i majstorske kurseve, izvode koncerte pisane za dvije gitare. Njihov inače širok repertoar obuhvata transkripcije rane muzike i originalne kompozicije iz 19, 20. i 21. vijeka. „Sklad crnogorskog tima je toliko savršen da se često osjećamo kao da postoji samo jedan izvođač", napisao je o njima muzički kritičar David Denton.

U nastavku sezone duo će nastupati u Španiji, Njemačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i u Južnoj Koreji.

Izvor: Nikšić Guitar Festival

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}