Loading...

Zetski dom: Premijera za početak nove pozorišne sezone

Kraljevsko pozorište Zetski dom

Nova sezona u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ počinje premijerom predstave „Pod oba sunca“, koju prema istoimenom romanu Ognjena Sphića, u dramatizaciji Stele Mišković, režira Boris Liješević.

Premijera ja na repertoaru sjutra (nedjelja 2. oktobar) u 20 h, dok je reprizno izvođenje preksjutra u istom terminu.

Uloge u novoj produkciji najstarijeg crnogorskog državnog teatra tumače Srđan Grahovac, Varja Đukić, Marija Maša Labudović, Vule Marković, Jelica Vukčević, Goran Vujović i Jelena Laban.

Predstava „Ana Karenjina“ koju je prema L.N.Tolstoju režirao Mirko Radonjić, u koprodukciji našeg teatra i DS Prazan prostor iz Podgorice, biće izvedena u petak, 7. oktobra u 18 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, u okviru 62. Međunarodnog teatarskog festivala MESS.

Program će na matičnoj sceni biti nastavljen u subotu, 8. oktobra premijerom film „Ja, Maria Gabriela, unuka kraljice Jelene Savojske“, autora Miodraga Bola Boškovića, u saradnji s Prijestonicom Cetinje.  Projekcija će početi u 20 sati.

U srijedu, 12. oktobra u 20 sati, pred publikom je predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“, koju je prema tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, dok uloge tumače Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vuković i Miloš Pejović.

Nakon sarajevske, predstava „Ana Karenjina“ biće dvije večeri i pred podgoričkom publikom i to u utorak i srijedu, 15. i 16. oktobra s početkom u 19 sati u Vojnom hangaru Zagorič.

Gradsko pozorište Podgorica gostovaće u „Zetskom domu“ s predstavom za djecu „20.000 milja pod morem“ (5+), prema poznatom romanu Žila Verna, u režiji slovenačkog reditelja Marka Čeha, u subotu, 22. oktobra s početkom u 13 sati.

Ovog mjeseca u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” počinje i druga faza priprema za novu predstavu “Obožavateljka”, koju će prema jednočinkama savremenog hrvatskog dramskog pisca Mata Matišića režirati Ana Vukotić. Uloge su povjerene Ani Vujošević, Dejanu Ivaniću, Vulu Markoviću, Mariji Maši Labudović, Goranu Vujoviću, Jelici Vukčević i Vukanu Pejoviću.

U oktobru počinje i realizacija segmenta “Studio Kraljevskog pozorišta”. Riječ je besplatnoj kreativno-pedagoškoj radionici za djecu i mlade uzrasta 8 do 16 godina, koja za cilj ima razvoj igre, mašte, obrazovanja, talenta i kreativnih potencijala, pod vođstvom pozorišnog reditelja i pedagoga, prof. Petra Pejakovića. Program će trajati do juna, a nakon užeg izbora djeca će učestvovati u realizaciji pozorišne predstave zajedno sa glumačkim ansamblom “Zetskog doma”- prvom takvog tipa. Postupak prijave za učešće biće organizovan u saradnji s osnovnim i srednjim školama sa Cetinja.

Ulaznice za predstave na matičnoj sceni mogu se kupiti na biletarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, a telefon za informacije je 067 428 655.

(foto: Duško Miljanić / Ana Kašćelan)

Izvor: Kraljevsko pozorište Zetski dom

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}