Loading...

Završen IX Ambijentalni pozorišni festival Novi Tvrđava Teatar

Razne lokacije

Sinoć je u Vili Stanković u Čortanovcima završen IX Ambijentalni pozorišni festival Novi Tvrđava Teatar.

Žiri koji je radio u sastavu: književnik Laslo Blašković (predsjednik), glumica Jovana Balašević i književna prevoditeljka Ivana Đurić Paunović donio je sledeće odluke:

- Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi  UMJETNIK U GLADOVANJU Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

- Nagrada za režiju dodjeljena je Nikoli Zavišiću za režiju za predstave “ČUDO SVETOG GEORGIJA” rađenoj u koprodukciji: Dramsko-lutkarski teatar“Ivan Radoev“-Pleven, Bugarska,Narodno pozorište –Niš, Srbija, Teatar „Jovan Slavič“ –Arad, Rumunija.

- Za najbolju žensku ulogu nagrada je pripala glumici Neli Mihailović, za ulogu Rosane u predstavi “Sitnice koje život znače” L.Maronea, u režiji Andreja Nosova, rađenoj u koprodukciji: Narodnog pozorišta Beograd, Beo-Arta i Centra za kulturu iz Tivta (Crna Gora)

- Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Nikola Ristanovski, za ulogu Dr. Tomasa Stokmana, u predstavi “Neprijatelj naroda” u režiji Nine Nikolić, Makednoskog narodnog teatra iz Skoplja.

- Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodjeljena je predstavi Srpskog narodnog pozorišta KAFKA MACHINA u režiji Veljka Mićunovića.

- Priznanje, koje se od prošle godine dodjeljuje, u znak sjećanja na Laneta Gutovića, Nagrada „Milan Gutović“ pripala je Mladenu Andrejeviću za ulogu Čezarea u predstavi “Sitnice koje život znače” L.Maronea, u režiji Andreja Nosova, rađenoj u koprodukciji: Narodnog pozorišta Beograd, Beo-Arta i Centra za kulturu Tivat (Crna Gora).

Fotografije: Duško Miljanić

Izvor: Centar za kulturu Tivat

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}