Loading...

Predstava “Konji ubijaju, zar ne?” na Brionima

Brioni

Predstava ,,Konji ubijaju, zar ne?", koju je po tekstu Maje Pelević režirao Kokan Mladenović, biće izvedena 8. avgusta sa početkom u 21 h, u okviru Regionalne unije teatara - festivala RUTA GRUPA TRIGLAV, koji se održava na Brionima.

U predstavi igraju: Dusan Kovačević, Marija Đurić, Omar Bajramspahić, Vanja Jovićević, Goran Slavić, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branka Femić/Ivona Čović, Vukan Pejović, Katarina Krek i Željko Radunović.

RUTA Grupa Triglav je mreža partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koju uz Gradsko pozorište iz Podgorice čine i pozorište Ulysses, Mestno gledališče ljubljansko, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmaima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta. 

Izvor: Gradsko pozorište Podgorica

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}