Loading...

Izložba fotografija ON THE MOVE

Kuslevova kuća

Centar za građansko obrazovanje (CGO) će, u saradnji sa partnerima iz regiona, u srijedu, 22. juna u 19 h u Kuslevovoj kući u Podgorici, otvoriti izložbu fotografija Damira Šagolja, Gorana Boričića, Igora Čoke i Sandre Vitaljić pod nazivom „On the Move”.

Dvadeset fotografija četiri odabrana autora predstavljaju refleksiju o temeljnim vrijednostima Evropske unije, koje su i univerzalno ljudske. Polazište je dijelom i Šumanova deklaracija, čija se 72. godišnjica upravo navršila, a šta je ostalo od ovih ideja i ideala, kako živjeti ako su oni nedovoljni, neka su od pitanja koja su inspirisala kreativnu četvorku. U odgovoru kroz objektive čitamo da je gorući problem nedostatak slobode, posebno slobode kretanja, koja direktno rezultira nejednakošću ljudskih bića, a otkriva i tragično odsustvo empatije I solidarnosti.

Grupna izložba autorske ekipe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore realizuje se kroz program Evropske unije “Evropa za građane”, a u okviru projekta “Različiti putevi – zajedničke vrijednosti”. Ovaj projekat vodi CGO, u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Zagreba (YIHR), Udruženjem za modernu historiju iz Sarajeva, organizacijom forumZFD iz Beograda i fondacijom Hajnrih Bel Berlin/Beograd (HBS).

Cilj projekta je da se kritički preispitaju dijeljene evropske vrijednosti, iz različitih pozicija naših istorija i sadašnjosti.

Izložba će biti otvorena svakog dana (osim ponedjeljkom) od 22. do 6. jula, u periodu od 12 h do 20 h.

Izvor: Centar za građansko obrazovanje - CGO

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}