Loading...

Predstava za djecu „Crvenkapa i vuk u zemlji čuda“ u Zagoriču

Zagorič

U okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, u utorak 21. juna u 20:30 h, u Ulici II crnogorskog bataljona u Zagoriču (plato ispred zgrade Zetagradnje), biće izvedena interaktivna zabavno-edukativna predstava za đecu "Crvenkapa i vuk u zemlji čuda". 

Predstavu čine igre bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi, odnosno Crvenkapa i Vuk.

Crvenkapi i Vuku dosadilo je da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali udruženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i  dobiju šansu da budu dio nove bajke. 

Igre bez granica u kojima učestvuju, podrazumijevaju muzičke, plesne i pjevačke zadatke; kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara potrebna im je pomoć đece (publike), tako da će đeca koja budu prisustvovala programu istovremeno biti i učesnici.

Cilj je da se đeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju svoje mogućnosti. Takođe, cilj je i da se roditeljima sugerišu modeli igara za kreativno vrijeme s djecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao đeca.

Ideja i koncept: Branka Femić Šćekić; Igraju: Marija Đurić, Pavle Bogojević; Konsultantkinje za ples i pokret: Julija Milačić Petrović Njegoš i Jelena Simić; Autor songa: Dejan Đonović; Scenografkinja: Smiljka Šeparović.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Izvor: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}