Loading...

Otvorena izložba instalacija Platonski oblici / Platonic solids vizuelne umjetnice Klare Oros u Spomen-domu „Crvena komuna”, u Petrovcu

Spomen dom Crvena komuna, Petrovac

U nedjelju, 19. juna u 21 h u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu otvorena je izložba instalacija Platonski oblici / Platonic solids vizuelne umjetnice Klare Oros (Mađarska). Kustoskinja izložbe je mr Milijana Istijanović.

Milica Stanić, ispred JU „Muzeji i galerije Budve” je pozdravila prisutne i najavila direktoricu Ustanove mr Luciju Đurašković i Njegovu ekselenciju ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Istoričarka umjetnosti i direktorica JU „Muzeji i galerije Budve” mr Lucija Đurašković je pozdravila prisutne i izrazila želju da se nastavi saradnja sa mađarskim umjetnicima u Crnoj Gori.

Izložbu je zvanično otvorio Njegova ekselencija ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši koji je izrazio zahvalnost domaćinima i upoznao publiku sa biografijom umjetnice.

Kratka biografija vizuelne umjetnice Klare Oros

Klára Orosz živi i radi u Pečuju već 25 godina. Diplomirala je i doktorirala vajarstvo na Univerzitetu u Pečuju, Fakultetu likovnih umjetnosti. Međutim, s južno-mađarskim gradom Segedinom je povezana na više načina  - rođena je tamo, započela osnovne studije vizuelne umjetnosti u tom gradu - i trenutno je vanredna profesorica na Univerzitetu u Segedinu, Pedagoški fakultet, Katedra za umjetnost i istoriju umjetnosti.

Izvor: JU Muzeji i galerije Budve

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}