Loading...

„Noć multimedijalne biti“ na terasi KIC-a „Budo Tomović“

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Kulturno-umjetnički događaj pozorišnog karaktera, "Noć multimedijalne biti", satkan od performansa i koreodrame, koji je već dva puta odložen zbog vremenskih neprilika, održaće se u utorak, 21. Juna, na terasi KIC-a "Budo Tomović"  u 21h.

"Noć multimedijalne biti" nastao je kao inovativni i izmješteni vid promocije zbirke poezije "Od glagola biti", dramaturškinje, performerke i poete, Teodore Kipa.

U projektu učestvuju razne umjetnice: pijanistkinje, vajarke, plesačice, dramaturškinje, performerke i glumice. Naš cilj je atipično predstavljanje poezije i razbijanje predrasude koja nalaže da se ova, emocijom zasićena književna forma, mora tretirati jednosmjerno kroz recitovanje.

Projekat "Noć multimedijalne biti" dobio je podršku Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada, a štampanje zbirke poezije "Od glagola biti" podržalo je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

Teodora Kipa rođena je 1996. godine u Podgorici. Završila je akademske studije, odsjek Dramaturgija, na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje. Pripravničkim radom doprinijela je razvoju scenskog nastupa, pišući koreodrame za djecu i mlade u plesnom klubu „Feniks“. Pored scenarija za filmove i pozorišnih komada, afirmisala se pisanjem poezije i proze, a u poslednje vrijeme aktivno se bavi performansom. Osnivačica je Koreodramskog studija ŽIŽA.

Teodora Kipa je rekla da joj je najvažniji dio ovog projekta razmjena i strast među saradnicima i učesnicama, kojima rizik i smjelost ne predstavljaju prepreku ka ispoljavanju atipične umjetnosti.

Foto: Milan Matović

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}